Cum arată un filtru de apă folosit

Vă spuneam eu pe aici, anul trecut, că nefiind vreo forţă a naturii şi sătul de căratul zecilor de litri de lichid vital, pe care în timp ce le consum stau şi mă întreb de ce nu au gust de bere, mi-am cumpărat o cană de filtrare a apei.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Alte opţiuni nu aveam. Fie mă luptam cu bidoanele de 10 litri, deoarece apa are tendinţa de a nu veni în gura ta, pentru a îţi potoli setea, doar prin forţa gândului, fie eram nevoit să consum Apa Nova, în forma ei brută.

Ambele variante au plusurile şi minusurile lor.

Apa cumpărată din comerţ, dacă ai proasta inspiraţie să o iei de la o firmă de care nu ai mai auzit până atunci, poate fi chiar mai rea decât cea de la robinet. Nu suport gustul apei purificate cu ozon. Este amar, este scârbos şi-mi aduce aminte de apa sălcie a fântânii din curtea bunicilor mei, pe care puteai să o guşti un pic, doar imediat după ce o scoteai, pentru că era foarte rece şi acest lucru mai anula din senzaţia de greaţă pe care o simţeai. Cam acelaşi gust îl avea şi apa filtrată cu respectiva cană, asta numai în primele zile de folosire, după care lucrurile au intrat în normal.

Să nu mai spun de faptul că am auzit cu toţii de cazuri când unii comercianţi de apă plată doar cu numele, o îmbuteliau direct de la robinet şi astfel omul însetat era fericit şi mândru că nu consumă precum restul plebei.

De cealaltă parte, apa de la robinet este o adevărată aventură. După cum se ştie, Apa Nova trimite înspre noi o apă destul de curată, purificată de nişte staţii moderne, însă aceasta trece printr-un sistem de conducte foarte vechi, despre care francezii nu au dorit să audă şi asta pentru că modernizarea acelor ţevi ar fi costat enorm.

Conductele sunt atât de vechi, încât datează de pe vremea când faraonul Tutankhamon stătea pe gânduri ce piramidă să-şi construiască. Şi vine următoarea întrebare (i)logică: dacă egiptenii scot destui bani din turism, cu ajutorul piramidelor, România de ce nu ar putea atrage vizitatori veniţi din toate colţurile lumii pentru a vedea nişte ţevi antice?

Până îmi răspunde cineva la întrebare, hai să ne întoarcem la apa de la robinet. Ei bine, această apă, în forma ei brută, vă scriam că este o adevărată aventură. Legenda spune că este de ajuns să bei un singur pahar din licoarea magică şi te vei simţi precum Bear Grylls prin junglă.

Dacă nu ai chef de aventuri, îţi cumperi o cană de filtrare a apei şi vei observa, instant, cum o apă plină de păcate, devine una pură, neprihănită, precum o virgină atunci când întâlneşte cu ale sale priviri inocente, o floare de lotus.

Cum tocmai am schimbat cel mai recent filtru al cănii, am zis să-l deschid, fiind o fire curioasă şi pentru a vă arăta şi vouă ce se ascunde în interiorul acestuia.

Desfacerea nucii de cocos nu a fost tocmai o treabă uşoară, în multe momente scărpinându-mă cu o mână virtuală pe cap şi cu celelalte două încercând să deschid filtrul de apă.

Până la urmă am reuşit, iar rezultatul îl puteţi vedea în poza de mai jos:

filtru apa folosit

Share it on:
TwitterFacebook

2 Comments

  1. de unde ai luat? vreau si eu sa imi iau ceva de genul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *