Cum poate fi stopata rautatea nemasurata a oamenilor

Cum poate fi stopata rautatea nemasurata a oamenilor

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Atunci cand ni se intampla anumite lucruri care ne influenteaza in mod negativ existenta, ne place sa vorbim despre rautatea nemasurata a oamenilor, care pare sa nu se sfarseasca niciodata si simtim ca devine din ce in ce mai puternica si mai intensa.

Oamenii au fost rai dintotdeauna, acesta este un lucru destul de cunoscut. Chiar si cei mai buni oameni, au avut momentele lor de rautate, atunci cand au gresit fie cu vorba, fie prin actiunile pe care le-au intreprins. Sa nu-mi spuneti ca voi nu ati fost rai niciodata, ca nu va cred. Cu siguranta au existat macar cateva momente in viata voastra, cand ati facut ceva necuvenit, din rautate si de care sa va fie rusine.

Daca rautatea oamenilor este prezenta in fiecare aspect al vietii noastre si nu poate fi masura, putem macar sa incercam sa o explicam si de maine sa ne straduim sa fim putin mai buni, asta daca nu suntem deja. Oamenii au fost rai unii cu altii, inca din cele mai vechi timpuri, atunci cand invidia ii facea sa-si doreasca ceea ce nu era al lor. De exemplu, se duceau razboaie imense pentru cucerirea de noi teritorii, deci resurse mai multe. La fel se intampla si astazi, numai ca acele lupte sunt mascate bine, pentru a da cum trebuie in fata opiniei publice.

Invidia a fost mereu mana in mana cu rautatea si ne caracterizeaza pe noi toti, intr-o masura mai mica sau mai mare. Chiar si la munca, ni s-a intamplat tuturor sa avem un coleg care sa ne parasca sefului ca am facut anumite lucruri, fie ca erau adevarate sau nu, pentru a putea sa isi atraga el anumite foloase. Rautatea este prezenta peste tot in viata noastra si tine de noi sa ne alegem persoanele potrivite care sa aiba o doza mica de rautate, in comparatie cu altele, sau viata noastra se va transforma intr-un calvar.

Rautatea este influentata si de mediul in care traiesti. Un om care a suferit toata viata lui, pentru care destinul nu a fost tocmai unul placut, este posibil sa se comporte intr-un fel nu tocmai placut fata de persoanele de pe langa el, mai ales ca isi aduce aminte cat de mult a suferit si el din cauza altor oameni.

Oamenii au tendinta de a-si face rau unul altuia, asa ca oricat de greu de acceptat este ca un om se poate transforma intr-o bestie, toate aceste lucruri pot fi explicate foarte clar. Lumea in care traim ne inraieste. Ne face sa ne comportam si noi la fel ca altii si sa ne marim doza de rautate care sta in intuneric in interiorul nostru. Rautatea nu este ceva dobandit din nastere, ci ajungi sa o cunosti din cauza comportamentului celor din jurul tau, al celor pe care ii vezi la televizor sau pe Internet.

Suntem oameni si suntem influentabili. Tindem sa copiem mai mult caractere dure, rele, puternice, decat pe cele bune, care ar putea sa-si puna o amprenta pozitiva asupra vietii noastre. Cum scapam de marirea dozei de rautate pe care deja o avem in noi?

Prin vointa! Prin faptul de a nu ne lasa manipulati de altii, prin faptul de a incerca sa devenim un pic mai buni, mai inclinati inspre a-i ajuta pe altii, decat inspre a le face acestora rau. Faptul de a fi un om bun, are avantajele sale majore: vei putea sa te gandesti mereu la faptele tale, ca fiind unele de care nu iti va fi rusine mai tarziu, vei putea sa te privesti mereu in oglinda, fara sa iti para rau de ce ai facut. Oamenii vor vrea mereu sa se afle langa cineva de care nu le este teama, deci incercati cu totii sa fiti niste persoane mai bune.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *