Cum s-a salvat omenirea de fiecare data cand s-a aflat in pragul dezastrului total

Cum s-a salvat omenirea de fiecare data cand s-a aflat in pragul dezastrului total

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Omenirea s-a aflat mereu in pragul dezastrului, fie ca a fost vorba de calamitati provocate de om direct, indirect sau fara legatura cu activitatea lui. Mereu a existat cate un cutremur mare de pamant, atunci cand tari intregi s-au zguduit si foarte multi oameni au murit sau au ramas fara locuinte. Acest fenomen este unul dintre cele rare care nu sunt provocate de catre oameni, fiindca majoritatea lor, cum ar fi alunecarile de pamant, exista din cauza nesabuintei oamenilor, acestia taind copacii ale caror radacini sustineau pamantul respectiv.

Si clima s-a schimbat. Exista o accentuata incalzire globala, care este influentata tot de catre oameni, prin poluarea masiva cu care ne otravim planeta pe care locuim. Omul influenteaza, in mare masura, astfel de evenimente natural, insa exista si cele la care omul a participat direct, cum ar fi razboaiele, acolo unde au murit zeci de milioane de oameni, pentru ideile bolnave ale unora.

De cand ne stim, dezastrul a stat deasupra capului nostru, precum ghilotina calaului si noi am facut foarte putine lucruri pentru a impiedia toate aceste urmari nefericite. Omenirea a fost mereu in pragul dezastrului, insa este adevarat ca a supravietuit mereu, chiar daca unii nu si-au dorit asa ceva. Oamenii vor sa-si faca rau unii altora, de cand lumea.

Unii au luptat pentru a cuceri noi teritorii si a pune mana pe bogatiile acelor pamanturi, altii au vrut sa lupte pentru ca nu mai aveau nimic de pierdut, asa ca nu le pasa de ce se intampla cu viata lor, altii credeau ca luptele pe care le duc, ii vor scoate din anonimat. Chiar daca oamenii au fost influentati mereu sa participe in lupte care nu sunt ale lor, aceste batalii sunt o realitate a istoriei noastre si a timpurilor pe care le traim.

Insa nu intotdeauna oamenii au cautat dezastrele, insa ele au venit dupa ei, fara sa se astepte nimeni la asa ceva. De exemplu, atunci cand exista vreun cutremur puternic, nimeni nu-si doreste sa se petreaca acest eveniment neplacut, insa el vine orice ar fi. Sau alt exemplu, atunci cand un om face un accident rutier, fara macar sa fie vina lui, dezastrul il loveste pe neasteptate.

Nu mereu suntem vinovati pentru ceea ce patim si nu mereu cautam sa se intample ceea ce vine. Omul poate influenta anumite evenimente ale timpurilor noastre, insa pot veni si altele, precum o intamplare mai putin fericita. Dezastrul pluteste deasupra, in aer si noi nici macar nu stim ca este acolo. Atunci cand totul este bine, cand suntem fericiti, nu ne mai gandim si la faptul ca ar putea sa vina si ceva rau, nu numai bine.

Unii spun ca nu este bine sa ne gandim la rele, pentru ca astfel le atragem asupra noastra. Poate ca asa este, insa este la fel de adevarat ca trebuie sa fim prevazatori, pentru ca acei oameni care isi iau masuri de siguranta, sunt cei care supravietuiesc intotdeauna oricarei calamitati. Nu spun sa cadem in paranoia si sa vedem primejdii acolo unde nu sunt, insa trebuie sa ne gandim, sa anticipam si lucrurile care nu sunt tocmai clare la acel moment din viata noastra.

Oamenii vor razbate oricand si vor trece prin orice, indiferent de cat de rau le va fi, deoarece sunt niste caractere tari, care nu se lasa doborate de primul uragan care apare in viata lor.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *