Cum sa castigi bani pe Internet, daca esti o persoana creativa

Atunci cand am avut probleme mari cu tatal meu, o buna sursa de venit, in afara de ajutorul decisiv al baietilor de pe RST, a fost reprezentata de catre site-ul SquadHelp, acolo unde am castigat in aceasta perioada aproape o mie de dolari. Pentru unii poate bani putini, pentru mine bani foarte buni, care m-au ajutat si ma ajuta sa-i cumpar tatalui meu multe lucruri bune, cu ajutorul carora s-a pus pe picioare.

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

SquadHelp este un site acolo unde persoanele creative din intreaga lume incearca sa ii ajute pe cei care doresc sa-si dechida o afacere, insa inca nu au gasit numele potrivit pentru businessul lor, pe altii care sunt in cautarea unui logo frumos si unic pentru site-ul lor sau au nevoit de design pentru prezenta lor web, precum si pe cei care sunt in cautarea unor servicii bune de marketing.

Dintre cele de mai sus, ma voi referi in acest articol doar la denumiri, deoarece la desen nu ma pricep si imi pare destul de rau, deoarece idei am si chiar se castiga bine din asa ceva, insa practica ma omoara. Nici cu treburile legate de marketing nu le am, iar cunostintele mele legate de programare si design sunt destul de limitate.

In acest moment sunt foarte multe concursuri pe SquadHelp, deschise de catre oameni care cauta numele perfect pentru afacerea lor, pentru un site sau orice altceva. Luna trecuta au fost in jur de 270 de concursuri.

Destule pentru toata lumea, mai ales ca atunci cand m-am inscris pe site, in 2012, erau doar cateva si cu premii mult mai mici. Pe atunci, premiile porneau de la 50 de dolari, cele mai multe, insa erau si cateva de 100 sau foarte putine de 150. Acum, dupa ce persoanele de acolo au investit mult in platforma SquadHelp, in design si in promovare, premiile cele mai mici ale concursurilor de denumiri sunt de 100, insa gasesti pe acolo si foarte multe competitii cu premii de 200 de dolari.

Trebuie doar sa te inregistrezi si sa iti trimiti ideile, iar daca acestea sunt considerate bune, poti castiga. Fiecare are sansa lui. Desigur, la inceput ai un numar foarte limitat de propuneri pe care le poti trimite si nu poti participa in toate concursurile, insa daca dovedesti ca esti o persoana creativa si primesti feedback pozitiv din partea celor care lanseaza concursuri, acele limite iti sunt indepartate rapid.

Sunt foarte multe persoane noi pe SquadHelp, care au castigat mai multe concursuri decat mine, pentru ca sunt mai creative, mai destepte. Nu sunt nici cel mai creativ om, nici cel mai destept, insa daca eu am reusit sa ma descurc acolo, oricine poate, iar romanii se stie ca sunt destepti.

Apropo de romani, cred ca am vazut vreo inca trei activi pe acolo, care castiga si ei destui bani.

Din pacate, pentru a fi corect, trebuie sa discut un pic si despre lucrurile care nu mi se par in regula pe acolo, pentru ca sunt si ele prezente, desi aceste situatii sunt mai rare decat cele normale.

In primul rand, sunt persoane pe acolo care deschid concursuri si si le acorda lor sau prietenilor. Deschid concursul, isi mai fac un cont cu cateva zile in urma, aduna multe idei in mod aproape gratuit si la sfarsit isi acorda singuri premiile. Desigur, daca cei de la SquadHelp au dovezi ca asa s-a intamplat, ii descalifica si aleg un nou castigator, sau impart premiul la mai multi oameni.

In al doilea rand, pe acolo sunt unii care pornesc un concurs negarantat ca premiu, ca la sfarsit sa-l anuleze, spunand ca nu au gasit ceea ce cautau. Nici acestia nu sunt corecti, pentru ca de multe ori acorda calificative negative tuturor creativilor de acolo, stricandu-ne procentajul acestora, care-i foarte important pentru a putea trimite idei mai multe. Unii dintre ei nu inregistreaza nici un nume, iar altii si le noteaza si le inregistreaza mai tarziu, cu protectie „who is” pentru a nu avea probleme.

In al treilea rand, pe acolo mai apar si rechinii care se ocupa cu inregistrarea domeniilor web si vanzarea acestora. Deschid un concurs de 100 de dolari, spun ca vor un nume cat mai scurt, se stie ca acelea scurte sunt mai valoroase si inregistreaza foarte multe denumiri, impotriva regulamentului SquadHelp. Platesc putin si iau mult, cei care pierd in aceasta situatie fiind tot cei care muncesc acolo pe nimic, adica persoanele creative.

Sunt altii care deschid un concurs si inregistreaza vreo trei-patru domenii Internet, pe numele lor, adica fara protectie „who is” si acorda premiul doar unei singure persoane, desi regulamentul SquadHelp specifica destul de clar ca in aceste situatii trebuie sa plateasca un bonus de 50 de dolari pentru fiecare domeniu web inregistrat aditional. Mi s-a intamplat sa-mi inregistreze domeniul si sa-mi dea doar 25 de dolari. Am refuzat suma si i-am spus sa-mi elibereze domeniul. Mi-a spus ca-mi elibereaza domeniul si ca pot pastra si suma, insa nici pana acum nu l-a eliberat si a trecut ceva timp. A fost alt caz, in care mi-a inregistrat domeniul si nu mi-a dat nimic, spunand ca este o variatie a numelui pe care l-au ales castigator. Noi acolo nu putem sa vedem ideile altora, iar eu am trimis primul acel nume si a fost singurul cu rating mare pana aproape de terminarea concursului, atunci cand alt concurent a trimis un nume asemanator, cu „the” in fata. Cel care a deschis concursul le-a inregistrat pe ambele si eu nu am primit nimic. Poate despre asta voi scrie mai pe larga alta data.

Pe langa situatiile mai putin placute scrise mai sus, mai sunt si cazuri cand te loveste ghinionul. Adica pierzi un concurs pentru o litera in plus sau minus sau pentru cuvinte scrise invers. Mi s-a intamplat de multe ori si asa. Mai sunt si cazuri cand cei care deschid concursurile iti spun cat de mult apreciaza denumirile tale, ca la sfarsit sa-i aleaga pe altii.

Si multe alte cazuri si situatii care iti pun din greu nervii la incercare. Trebuie sa ai un psihic puternic pentru a castiga pe SquadHelp si nu scriu asta pentru a va descuraja, ci, din contra, pentru a va pregati pentru ceea ce se intampla pe acolo.

Daca unii care s-au inregistrat de curand au castigat foarte multe concursuri si foarte multi bani, au fost si cazuri de persoane care au asteptat doi ani de zile pentru a reusi sa castige si ei un concurs.

Sunt situatii si situatii, insa, asa cum am mai scris mai sus, romanii sunt oameni destepti si sunt sigur ca se vor descurca de minune acolo. Imi place concurenta, iar sa pierd un concurs in fata unui roman nu ma deranjeaza, din contra.

Sunt foarte putine locuri pe Internet unde poti castiga bani frumosi, daca esti o persoana inteligenta, iar SquadHelp este unul dintre ele.

Sper sa va ajute aceste informatii, sa va inregistrati acolo si sa castigati cat mai multi bani.

Mult succes la facut bani online!

PS: videoclipul de mai jos a fost realizat cu trei luni in urma. De atunci am mai castigat 500 si ceva de dolari si mai am sanse la alte concursuri, fiind in top trending, pentru ca nu toti cei care le deschid ii aleg pe castigatori imediat, ci au la dispozitie o luna de zile. Daca nici dupa o luna nu aleg pe nimeni, deoarece sunt si multe concursuri abandonate, cei de la SquadHelp impart premiile intre cei care se pozitioneaza in „Top Trending” adica au in concursurile respective calificativele cele mai bune. Pentru asta trebuie multa munca.

Cum sa castigi bani pe Internet, daca esti o persoana creativa

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *