Cum sa devii din ce in ce mai bun in meseria ta

Cum sa devii din ce in ce mai bun in meseria ta

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

M-am gandit mereu cum poti sa te perfectionezi, cum poti sa devii mai bun in ceea ce faci? Indiferent de domeniul de munca, ma gandesc la faptul ca ar trebui sa incerci sa devii cat mai bun in ceea ce produci, pentru ca nu se stie cum mai tarziu iti vei dori sa-ti deschizi propria afacere si daca te pricepi foarte bine la munca ta, in domeniul tau de activitate, atunci ai sanse ceva mai mari de a reusi.

Sunt si destui oameni care nu gandesc asa si isi duc la indeplinire munca destul de neinteresati, iar pentru ei salariul este tot ceea ce conteaza. Poate, uneori sunt fortati sa actioneze asa, din cauza faptului ca salariul pe care il primesc este prea mic si de aici vine si lipsa motivatiei, insa trebuie sa inveti pentru tine, trebuie sa iti doresti sa devii din ce in ce mai bun, chiar si pentru simplul fapt de a-ti gasi un loc de munca in alta parte, daca vei fi pus intr-o astfel de ipostaza.

Daca sa tocmai am lamurit faptul ca trebuie sa incerci sa devii din ce in ce mai bun, in domeniul tau, acum trebuie sa vedem caile de a realiza acest lucru. In primul rand, trebuie sa ai ambitia de a face acest lucru, chiar daca salariul tau actual nu te multumeste. Ambitia este un lucru foarte important, care te poarta intotdeauna spre succes. In lipsa ambitiei, nu ai cum sa reusesti mare lucru. Alt lucru important, cred ca este odihna.

Daca esti obosit peste masura, nu ai cum sa inveti lucruri noi, pentru ca nu te poti concentra. Atunci cand esti obosit fizic, de cele mai multe ori esti extenuat si psihic, deci odihna este o parte importanta a procesului de a deveni din ce in ce mai bun, de a te perfectiona. Trebuie sa ai grija sa te odihnesti in asa fel incat sa ai o minte limpede si sa iti duci la indeplinire cat mai bine munca pe care o ai de facut. Un om obosit nu da randament, fiindca oboseala este unul dintre cei mai mari inamici ai muncii.

Pe langa odihna, trebuie sa cauti mereu noi provocari in ceea ce faci. Cum spun unii, sa-ti faci munca mai usoara. Atunci cand faci zi de zi acelasi lucru, nu mai ai motivatie si incepi sa te plictisesti. Toti oamenii se plictisesc pana la urma, daca in fiecare zi au parte de aceeasi rutina. Trebuie sa inveti sa incerci mereu lucruri noi, sa iti doresti sa creezi, pentru ca doar asa vei putea gasi motivatia de a merge mai departe, de a continua cu succes. Oamenii se plictisesc destul de repede, iar eu sunt unul dintre acei oameni care au nevoie mereu de noi provocari.

Daca trecem si peste partea cu plictiseala, avem nevoie atat sa dorim noi sa invatam lucruri noi, cat si de cineva care sa ne arate acele lucruri. Sunt multe ocazii cand ne descurcam singuri, dar si altele cand avem nevoie de ajutorul altora, pentru ca doar citind din carti nu putem, iar sa descoperim lucruri noi mereu, este cam greu, mai ales cand ele au fost deja gasite de altii.

Acestea ar fi unele dintre lucrurile cele mai importante, la care trebuie sa ne gandim atunci cand dorim sa ne perfectionam felul de a munci. Poate voi va ganditi si la altele, pentru ca sunt sigur ca pe aici exista oameni mult mai inteligenti decat mine, unii mult mai creativi.

Sper sa va doriti sa deveniti din ce in ce mai buni si sa avansati, pentru ca doar asa putem spera ca mergem inainte.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *