Cum sa devii mai bun fara a cadea in extrema cealalta

Cum sa devii mai bun fara a cadea in extrema cealalta

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

De multe ori, atunci cand incercam sa devenim mai buni, sa ne perfectionam, ajungem exact contrariul, adica in loc sa ajungem sa ne imbunatatim indemanarea, devenim mai putin priceputi chiar si decat eram. Oamenii testeaza intotdeauna, in ideea de a se perfectiona, si de aici apar tot felul de erori de acest gen.

Se spune ca daca un lucru merge bine, nu ai de se sa umbli la el, pentru ca risti sa il strici. Poate asa si este, in unele cazuri, poate nu este asa, in alte cazuri. Daca un lucru merge asa cum trebuie, este bine sa avem grija de el, in opinia mea, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam sa-l imbunatatim. Atunci cand este vorba despre propria persoana, trebuie sa avem foarte mare grija la ce fel de tehnici noi apelam si daca sunt bune pentru noi, inainte de a le pune in practica.

Nu tot ceea ce este nou inseamna ca este bun, la fel cum nu tot ceea ce este vechi este bun. Trebuie sa existe si aici un fel de echilibru al lucrurilor pe care le facem, pentru ca altfel riscam sa stricam tot ceea ce am construit pana atunci. De exemplu, daca ne pricepem sa scriem foarte bine si mai tot timpul incercam sa invatam oamenii de bine, nu ar fi tocmai indicat ca dintr-o data sa incepem sa injuram, pentru ca tot ceea ce am construit pana atunci, in mult timp, se va darama intr-o singura zi.

Trebuie sa avem mereu o linie, o cale, pe care sa urmam si de la care nu trebuie sa ne abatem, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercam sa o imbunatatim. Daca am face mereu aceleasi lucruri, fara sa incercam sa le imbunatatim, chiar daca ele sunt realizate foarte bine, ar insemna ca nu dorim sa evoluam si pana la urma timpul va trece peste noi, la fel si ceilalti care au invatat sa trebuie sa se adapteze din mers, sa caute mereu lucruri noi. Trebuie sa incercam sa devenim mai buni, fara sa devenim mai rai.

Asta inseamna ca este nevoie de multa ambitie, dar si de multa judecata, de putere de a analiza foarte bine lucrurile, pentru ca le testa in totalitate, inainte de a le aplica in lumea reala. Asta este calea pe care trebuie sa o urmam, pentru ca altfel riscam sa ramanem in trecut sau sa gresim in totalitate lucrurile, daca nu gandim cu atentie ceea ce avem de facut.

Cu totii ne dorim sa devenim mai buni, indiferent de domeniu, indiferent daca este vorba despre munca sau despre viata noastra personala, pentru ca asa a fost mereu si asa va fi pentru totdeauna. Oamenii vor sa arate mereu ca sunt buni, ca sunt priceputi, ca ei pot vedea mai bine viitorul decat altii, ca ei sunt oameni moderni si nu intepeniti in trecut, ca de la ei pot porni idei care schimba lumea.

Asa si este, pentru ca altfel nu am avansa, daca nu ar exista niste oameni care sa vina cu lucruri noi si care sa stie cum sa le aplice, fara graba si fara sa faca greseli. Sa devii mai bun inseamna sa fii ambitios, sa fii intelept si, pana la urma, modest. Ai nevoie de toate aceste calitati si sunt sigur ca multi dintre voi, cei care cititi acum aceste randuri, chiar le aveti.

Acum mai este nevoie doar sa le puneti in practica.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *