Cum sa facem sa nu mai existe dezordine in viata noastra

Cum sa facem sa nu mai existe dezordine in viata noastra

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Sunt multe cazurile in care oamenilor le place sa traiasca in dezordine, fie ca vorbim de dezordinea mondiala sau de cea individuala. Nu prea ne place sa ne punem toate lucrurile in ordine, nu dorim sa le avem intr-o anumita ordine si de multe ori, tot ceea ce realizam, este intr-un mod haotic.

Dezordinea oamenilor pleaca, probabil si din faptul ca acestia sunt, de multe ori, grabiti si nu mai dau atentie foarte mare felului in care lasa anumite lucruri sau le rezolva. Dezordinea generala in care traiesc oamenii, poate fi explicata si prin faptul ca acestia asa au fost invatati, deci continua si ei ceea ce au vazut la altii. Foarte putini sunt oamenii care au grija ca toate lucrurile sa fie puse in ordine, care duc la indeplinire anumite atributii dupa un calendar bine stabilit. Majoritatea o fac dupa ureche, adica asa cum cred ei ca este mai bine, nu cum chiar ar fi in regula.

Dezordinea ne caracterizeaza pe multi dintre noi, pentru ca este mai usor sa rezolvi lucrurile fara a le pune in ordine, decat sa incerci sa le aranjezi asa cum ar trebui. De exemplu, ne place sa ne aruncam hainele prin toata camera, in loc sa le aranjam si sa incercam sa le avem puse intr-o anumita ordine, pentru a arata frumos si a le gasi usor atunci cand avem nevoie. Dezordine poate fi si atunci cand la un spectacol, multi oameni aleg sa se comporte necivilizat, in loc sa faca lucrul pentru care au venit, adica sa se distreze. Dezordine exista si atunci cand suntem pusi la munca sa ne indeplinim o atributie si noi o facem cu foarte multa sila sau chiar deloc, nu asa cum ar trebui. Dezordine poate fi si in gandire, atunci cand ne imaginam ca face anumite lucruri, atunci cand promitem ca le facem si la sfarsit nu mai dorim sa ducem la capat ceea ce am promis.

Dezordinea poate sa apara in viata noastra si ca un efect al unor evenimente mai neplacute, prin care trecem, chiar daca pana atunci ne-am comportat exemplar. De exemplu, ne paraseste persoana iubita si noi nu mai avem dispozitia necesara pentru a face nimic, asa ca incepem sa cream dezordine in jurul nostru.

Dezordinea poate sa apara chiar daca noi dorim sa tinem toate lucrurile in ordine, insa altii, din jurul nostru, nu au treaba cu asa ceva si vor sa impinga toata treaba intr-un mod nu tocmai bun, in care ne atrag si pe noi, fie ca vrem sa-i urmam sau nu. Dezordinea apare si atunci cand nu exista legi clare intr-o anumita tara, deoarece se stie ca oamenii la primul semn ca pot crea haos, o vor si face si lucrurile vor conduce inspre anarhie.

Dezordinea apare si atunci cand lumea nu este civilizata, cand persoanele au un grad de educatie foarte scazut si se comporta in consecinta. Dezordinea apare si atunci cand oamenii traiesc sub teroare, iar cei care ii conduc nu vor altceva decat sa le spele creierele si sa-i tina sub control, astfel reusind sa-i domine din toate punctele de vedere. Dezordinea apare si atunci cand oamenii incep sa creada ca ei sunt buricul Pamantului, pentru ca au bani si cred ca banii le dau dreptul sa faca orice, fara sa pateasca nimic.

Dezordinea apare sub diferite forme. Poate sa fie una care are consecinte mai putin rele si sa fie prezenta in viata noastra de zi cu zi, iar in alte cazuri, dezordinea poate sa aiba efecte foarte grave asupra multor oameni.

La nivel individual, tine doar de noi sa ne alegem felul in care ne comportam si nu trebuie sa ne lasam influentati de altii. Sper sa fiti niste oameni ordonati si nu sa preferati dezordinea.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *