Cum sa fim convingatori si sa ne marim puterea de convingere

Cum sa fim convingatori si sa ne marim puterea de convingere

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Cred ca au fost destule cazuri cand nu ati reusit sa-i convingeti pe unii oameni ca le vreti binele, impreuna cu al vostru si astfel ati pierdut o oportunitate. Aici ma refer la orice, de la meseria pe care o aveti, afaceri, pana la dragoste. Mai rau este ca de multe ori unii dintre noi am pierdut in fata unor persoane care nu erau deloc sincere, insa ca au stiut sa fie mai convingatoare.

Evident, ne-am enervat si nu am putut sa ne dam seama cum de omul respectiv a ascultat de o persoana care doreste sa-l pacaleasca si nu de noi. Problema vine din faptul ca nici oamenii nu iau intotdeauna cele mai bune decizii, nici noi nu stim cum sa-i convingem sa faca acest lucru. Nu o sa putem niciodata sa ne punem cu o persoana specializata in pacalirea oamenilor, pentru ca acestea isi duc meseria la rang de arta.

Noi nu dorim sa-i pacalim pe ceilalti, ci doar sa le aratam avantajele anumitor lucruri pe care ei nu le vad sau nu le cunosc. Noi suntem niste simpli oameni. Nu suntem specializati in psihologie, in gandirea oamenilor, pentru a incerca sa-i manipulam grosolan. Un tip usor de manipulare, neintentionat, va exista mereu, chiar daca noi nu ne dorim acest lucru.

Manipularea poate fi si pozitiva, atunci cand noi nu dorim sa manipulam, ci incercam sa-i facem pe niste oameni sa ia deciziile cele mai bune. Astfel, revenind la problema noastra, puterea de convingere sporita se obtine in primul rand prin experienta, prin analizarea lucrurilor pe care le-am facut gresit in trecut si repararea lor. Cred ca experienta este cel mai important lucru atunci cand vine vorba despre putere de convingere, pentru ca doar prin ea putem sa ne marim capacitatea de a ajuta lumea, de a-i face sa vada calea cea buna.

Evident, experienta inseamna sa incerci mereu, nu sa te declari invins dupa o nereusita. Asta inseamna ca trebuie sa fim si niste persoane ambitioase, pentru ca fara ambitie nu putem face nimic. Pentru a reusi sa-i convingem pe altii, trebuie sa credem noi in acel lucru, trebuie sa avem incredere in noi. Ambitia si increderea in propriile puteri, inseamna sanse mai mari de victorie. Chiar daca astazi nu reusim mare lucru, poate maine vom deveni mai buni, daca ne dorim acest lucru.

Calmitatea conteaza si ea cand vine vorba despre a convinge pe cineva, pentru ca persoana pe care o avem in fata si pe care incercam sa o convingem sa faca ceva, este oricum destul de stresata, deci nu mai trebuie sa avem si noi o astfel de stare de nervozitate, pentru ca pana la urma o vom transmite catre celalalt si vom inrautati lucrurile in loc sa le imbunatatim.

Calmitatea noastra se transmite si celor din jur, la fel ca nervozitatea, deci ar fi bine sa reusim sa ne stapanim emotiile. Pana la urma, puterea de convingere inseamna o combinatie intre experienta, ambitie, dorinta, increderea in propriile forte, increderea in ceea ce dorim sa le oferim celorlalti, calmitate, intelepciune, bunatate, intentii bune si asa mai departe.

Nimeni nu-ti poate oferi o reteta exacta de a-ti mari puterea de convingere, pentru ca foarte multe lucruri depind de tine. Trebuie sa ai capacitatea de a intelege aceste lucruri si sunt singur ca multi dintre voi o aveti si de a le pune in practica.

In rest, timpul sa treaca si veti deveni din ce in ce mai buni.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *