Cum sa gasim acele clauze ale vietii cat mai favorabile pentru noi

Cum sa gasim acele clauze ale vietii cat mai favorabile pentru noi

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Avem de multe ori in viata de a face cu niste situatii care ne obliga sa punem anumite clauze in legatura cu viata noastra. Aceste clauze sunt acele situatii din viata noastra, cand trebuie sa luam anumite decizii importante in ceea ce priveste viitorul nostru.

De multe ori alegem bine, insa de cel putin atatea ori, alegem rau.

Cum putem sa luam in viata doar decizii bune? Este simplu, nu putem.

Daca am lua in viata doar decizii bune, daca am pune mereu doar clauzele cele mai favorabile, toata viata noastra ar deveni extrem de monotona, iar aceasta plictiseala ar putea fi alungata extrem de greu. Avem nevoie de diversitate in viata, avem nevoie de aceste clauze care ne conduc si inspre decizii mai putin bune, pentru ca doar asa putem invata din greselile pe care le face.

Daca toate lucrurile ar fi bune intotdeauna, nu am mai avea de unde sa capatam experienta, fiindca nu am intampina probleme niciodata. Pentru a putea capata experienta, avem nevoie si de astfel de experiente mai neplacute, pentru ca doar asa devenim mai puternici, mai pregatiti pentru viitor. Nimic nu este bun din tot ceea ce vine in doze mari, nici macar lucrurile pozitive, Avem nevoie atat de lucruri pozitive, cat si de lucruri negative.

Evident, cele negative sa fie cat mai putine si sa ne afecteze cat mai putin. Chiar daca noi ne-am dori altceva, pur si simplu nu este posibil. Nu toate lucrurile depind de noi, asa ca de multe ori suntem simpli spectatori la ceea ce se va intampla. Si atunci cand apar astfel de probleme, iti vei dori sa stii sa gasesti o cale de a iesi din ele. De multe ori, apelam la cei mai in varsta decat noi, fie ca vorbim de prietenii nostri, de parinti, de bunici si asa mai departe. Facem asta tocmai pentru ca ei au mai multa experienta decat noi, pentru ca ei poate s-au mai confruntat cu astfel de probleme si stiu rezolvarea lor.

Chiar si daca nu au mai intampinat astfel de evenimente, este foarte posibil sa cunoasca o cale de a iesi din ele, pentru ca ei sunt mult mai intelepti decat noi. Familia noastra va fi mereu langa noi sa ne ajute, cel putin asa se intampla in marea majoritate a cazurilor, asa ca este absolut normal sa le cerem sfatul celor din jurul nostru, atunci cand avem unele probleme si nu trebuie sa ne fie rusine sa actionam asa. Mai rau este daca nu procedam astfel si facem ceea ce gandim noi, pentru ca si daca ajungem sa dobandim experienta, tot nu este bine mereu sa te lovesti cu capul de pragul de sus al usii, fiindca lovitura poate fi atat de tare, incat sa nu o uitam toata viata noastra.

Trebuie sa stim si cand sa ne descurcam singuri si cand trebuie sa cerem ajutorul celor de pe langa noi, pentru ca oamenii destepti stiu cand au nevoie de altii, nu trebuie sa-i impinga nimeni de la spate. Aceste clauze ale vietii, care uneori sunt puse de noi, alteori de catre altii sau chiar de destin, fac parte din existenta noastra si noi trebuie sa le acceptam cateodata, alteori sa ne luptam cu ele si asa mai departe.

Sper sa aveti mereu intelepciunea de a face doar ceea ce este bine pentru voi, iar daca este sa gresiti, sa priviti cu incredere inspre viitor, fiindca tocmai ati dobandit mai multa experienta.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *