Cum sa iti largesti orizontul gandirii

Cum sa iti largesti orizontul gandirii

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Cam asa gandesc oamenii invatati, insa care nu reusesc sa iasa din litera cuvintelor acumulate in scoala. Este vorba despre o gandire limitata, una care nu are legatura cu evolutia, ci cu ramanerea intr-o sfera extrem de ingusta, una care nu lasa loc pentru creatie.

A invata mult nu inseamna ca esti neaparat si inteligent. Oamenii destepti invata ceea ce altii deja stiu si incearca sa duca mai departe acele cunostinte, pentru a le imbunatati. Asta inseamna o gandire moderna, asta inseamna un om inteligent. Omul inteligent nu este tinut in loc de ceea ce au invatat altii, ci isi aduce si el aportul, mai mic sau mai mare, la aceste cunostinte. Unii chiar reusesc, multi doar incearca, insa nu pot spune ca nu au vrut, doar ca nu s-a putut.

Nu toti oamenii reusesc sa faca lucruri mari, dar pot incerca. Nu aici este vina, ci atunci cand nici macar nu incerci, ci te multumesti sa inveti si atat. Oamenii destepti nu se pot multumi doar cu invatatura, ci doresc sa descopere, sa exploreze, sa afle lucruri noi. Lucruri noi care sa-i ajute pe altii, nu doar pe ei. Daca nu ar exista acesti oameni destepti, probabil am locui si acum in pesteri, scarpinandu-ne lenesi si plictisiti pe cap. Poate nici oamenii destepti nu doresc sa fie mereu astfel, deoarece presupune multa munca, multa daruire, multa ambitie, insa se sacrifica pentru binele omenirii.

Nu cred ca exista oameni prosti, poate doar oameni lenesi. Oameni carora le pasa doar de ei, nu si de altii, oameni care nu au suficienta ambitie pentru a face si ei ceva notabil, oameni care nu cred in fortele lor si care considera ca-i mai bine sa nu faca nimic, niciodata. Sunt destui astfel de oameni, care asteapta mereu de la altii, in loc sa incerce si ei. Am vazut destui, voi vedea si in continuare, pentru ca lumea nu duce lipsa de oameni lenesi. Nu cred in oameni prosti, insa cred in oameni care nu au intentii atat de bune. Lenea este foarte apropiata de rautate, iar din rautate nu are cum sa iasa ceva pozitiv. Asta inseamna ca trebuie sa ne dorim sa iesim din aceasta stare care nu ne face bine, sa incercam sa depasim barierele coliviei in care ne aflam, sa incercam sa gandim peste limite, peste ceea ce altii ne impun.

Putem realiza acest lucru, asta insemnand ca avem posibilitatea de a contribui la o lume mai bune, nu doar la a sta mereu si astepta din partea altora. Poate nu reusim sa facem nimic astazi, poate nici maine, poate niciodata, dar macar putem spune oricand ca am incercat. Daca nu incercam, nici nu avem cum sa ne dam seama ca am fi putut reusi. Reusita nu vine decat incercand, iar sa incercam nu ne costa nimic. Nici pe mine, nici pe tine, nici pe altii.

Mereu m-am gandit ca puterea sta in noi, cheia este la noi, chiar daca sunt unii care vor sa ne tarasca dupa ei si sa ne faca sa credem ca nu este asa. Trebuie sa ascultam intotdeauna de cei care ne imping inspre viitor, nu de cei care nu ne vor si nu ne-au vrut niciodata bine. Acestia sunt foarte usor de identificat, pentru ca nici ei nu au realizat niciodata nimic notabil si ar dori sa-i faca si pe altii sa procedeze la fel ca ei, fiind invidiosi pe reusita altora.

Noi nu trebuie sa fim ca ei! Noi putem fi altfel!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *