Cum sa ocolim cat mai mult dramele din viata noastra

Cum sa ocolim cat mai mult dramele din viata noastra

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

De cand ne nastem si pana murim, trecem prin tot felul de drame. Vietile oamenilor sunt facute din probleme si stii sigur ca vor veni si la tine, mai devreme sau mai tarziu, mai mici sau mai mari. Din fericire pentru noi, dramele mari sunt mult mai rare decat cele mici.

De exemplu, atunci cand nu reusim sa promovam un examen care ne-ar schimba viata, sau atunci cand aflam ca un prieten are o boala grava. Sau cand aflam acest lucru despre noi, despre vreo persoana din familie si asa mai departe. Acestea pot fi catalogate drept drame mari. Dramele mai mici exista zilnic. Spre exemplu, atunci cand ne certam cu seful la munca, pentru ca nu am ajuns la timp. Sau atunci cand echipa noastra favorita pierde. Acestea pot fi incadrate la categoria drame mai mici si sunt doar o parte din ceea ce intelegem fiecare prin problemele de zi cu zi.

Perceptia asupra problemelor difera de la om la om, fiindca ceea ce pentru altul poate fi o adevarata drama, pentru tine poate insemna ceva pozitiv si invers. Nu neaparat tot ceea ce este negativ pentru altii, este negativ si pentru noi. Asta pentru ca suntem oameni diferiti si judecam diferit. Chiar si asa, trebuie sa aflam anumite cai pentru a evita cat mai putin problemele din viata noastra, in ideea de a ne fi stresati intr-o proportie cat mai mica.

Desigur, niciodata nu poti spune ca ai reusit sa ocolesti toate dramele, problemele, insa poti macar sa incerci sa reduci din ele. Cred ca o cale buna spre o viata cu mai putine probleme, ar fi aceea ca noi sa ne comportam altfel decat altii. Asta inseamna ca ar trebui sa fim mai buni, mai intelegatori, sa nu mai intram in tot felul de conflicte si sa nu le incepem noi, sa devenim mai intelepti. Bunatatea fata de tot ceea ce se intampla in jurul nostru, este o buna cale de a indeparta problemele de noi.

Oamenii buni ar trebui sa aiba mult mai putin probleme decat altii. Asta cel putin in teorie, pentru ca in realitate pot pati si ei anumite lucruri care nu depind de acestia, asa cum am scris un pic mai sus, insa, cel putin vor sti ca nu ei au atras toate acele probleme. Sa atragi, inseamna sa vrei tu sa creezi anumite probleme, situatii conflictuale. Se spune ca tu culegi ceea ce semeni si este cat se poate de adevarat.

Daca iti place sa intri in tot felul de probleme, este foarte posibil sa ai parte de anumite drame in viata ta, pe care le vei regreta mai tarziu. Daca esti o persoana echilibrata, care nu cauta niciodata scandal, care evita problemele, care emana bunatate, care nu incearca niciodata sa faca lucruri nedrepte, atunci cel mai probabil nu o sa ai nici tu parte de asa ceva.

Viata noastra este asa cum ne-o facem si noi, in mare parte. Sunt foarte multe lucruri care depind de noi si foarte multe lucruri care depind de altii. Hai sa avem grija macar de acele lucruri care depind doar de noi, pentru ca doar asa mai ocolim, mai evitam anumite probleme.

Asta cred ca este calea catre mai putine drame in viata noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *