Cum sa scapam de fantomele trecutului

Cum sa scapam de fantomele trecutului

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Oamenii au dorit mereu sa scape de fantomele trecutului lor, adica de acele evenimente care s-au intamplat intr-un trecut mai putin sau mai mult indepartat, insa care se rasfrang si asupra vietii lor din prezent si viitor. Se spune ca oamenii pot privi catre viitor, numai daca se uita si in trecut sau prezent.

Acest lucru este adevarat, insa, de cele mai multe ori, trecutul poate fi unul pe care dorim sa-l uitam, deoarece nu ne-a produs prea multa placere sau fericire. Din contra. Oamenii au tendinta de a-si aduce aminte, de a rememora, mult mai usor evenimentele nefericite din viata lor, decat pe cele placute.

De exemplu, va aduceti aminte mult mai repede despre un profesor care v-a dat o nota rea la scoala, decat de unul care s-a purtat frumos cu voi. Oamenii au aceasta tendinta, involuntara, de a-si aduce aminte mai des de faptele care le-au provocat neplaceri in trecut, decat de cele frumoase. Acest lucru poate fi explicat si prin faptul ca oamenilor le este teama ca acele neplaceri sa nu apara iar in viata lor, in prezent sau in viitor.

Daca ai trecut printr-un lucru negativ in viata, iti doresti sa nu mai ai parte de el prea curand. Oamenilor le este teama de ceea ce ar putea sa le aduca prezentul sau viitorul, de aceea arunca priviri tematoare inspre un trecut raportat la prezent. Cu toate acestea, este posibil sa scapi de acele fantome ale trecutului, un trecut pe care vrei sa-l uiti, daca nu in totalitate, macar intr-o mare parte. Este bine si daca reusesti sa-ti aduci aminte cat mai putin de ceea ce s-a intamplat in trecutul tau trist, pentru ca astfel vei putea privi cu alti ochii prezentul si viitorul.

Cum putem scapa de fantomele trecutului? O posibila cale de a scapa de tot ceea ce s-a intamplat negativ in trecutul tau, este sa te raportezi la prezent si viitor prin dragoste. Dragostea are suficienta putere sa ne scape de orice este negativ in viata noastra, poate sa ne faca sa uitam de multe rele care ni s-au intamplat in trecut.

Dragostea poate vindeca si cele mai triste suflete, pentru ca ea aduce odata cu ea atat de multa fericire, incat este imposibil sa nu te vindeci de ceea ce ti-a facut rau in trecut. Dragostea este cea care te face sa te gandesti la viitor intr-un mod placut si sa lasi in urma toate problemele de care ai avut parte. Nu doar tu ai avut probleme, ci si eu si altii. Cu totii avem parte de-a lungul vietii de mai multe lucruri pe care nu le-am dori pe langa noi, insa ele se intampla si noi, de multe ori, putem asista doar la deznodamantul lor. Pe unele lucruri le putem controla, pe altele nu, insa toate pot fi vindecate de catre dragoste.

Atunci cand exista dragoste, tot raul este alungat intr-o groapa atat de adanca, incat nu poate iesi la suprafata atat de des si cu o atat de mare intensitate. Atunci cand iubesti, atunci cand esti atins de dragoste, totul este frumos si nepretuit, fiindca dragostea stie cum sa pozitioneze lucrurile de asa natura, incat sa stearga si cele mai urate amintiri, pe care sa le inlocuiasca, in prezent, cu unele frumoase si pozitive. Dragostea te poate scapa de fantomele trecutului, asa cum ea poate rezolva mult mai multe lucruri.

Dragostea poate vindeca orice, atat timp cat tu o lasi sa faca parte din viata ta. Unora le este teama de dragoste si considera ca este ceva mult prea complicat. Este complicata dragostea, insa este si frumoasa.

Sper sa fi avut cu totii parte de cat mai putine evenimente rele in viata voastra si sa aveti ocazia sa experimentati in viitor doar intamplari frumoase si pozitive.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *