Cum se calculeaza Pastele

paste biserica ortodoxa

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Pastele este una dintre cele mai importante sarbatori ale calendarului crestin, asa ca daca doriti sa stiti cum se calculeaza Pastele, puteti citi cele scrise mai sus, in ideea de a putea calcula cand cade Pastele.

Pastele va fi mereu in prima duminica dupa prima luna plina care vine dupa sau de echinoctiul de primavara. Asta inseamna ca ziua in care cade Pastele, depinde atat de miscarea lunii, cat si a soarelui, fiind vorba despre echinoctiul de primavara.

Fiind cunoscute zilele lunilor pline, Pastele va cadea in prima duminica de dupa prima luna plina care vine dupa echinoctiul de primavara, adica dupa data de 21 Martie.

In cazul ortodocsilor, echinoctiul de primavara este fixat la data de 3 Aprilie, daca discutam despre calendarul Gregorian si la data de 21 Martie, daca vorbim despre cel Julian. In ceea ce-i priveste pe crestinii catolici, echinoctiul este atribuit datei de 21 Martie. De aici apar si diferentele de data intre Pastele ortodox, cel care nu poate avea loc mai devreme de data de 4 Aprilie si Pastele catolic, cel care nu poate exista mai devreme de data de 22 Martie.

In anul 2015, Pastele va avea loc la data de 12 Aprilie, aici referindu-ma la cel ortodox. Pastele catolic, pentru anul 2015, va avea data de 5 Aprilie.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *