Cum se face cafeaua

cum se face cafeaua

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Toata lumea bea cafea, insa putini sunt cei care stiu sa prepare cafeaua asa cum trebuie. Putin mai jos, puteti afla cum trebuie sa preparati o cafea pentru a fi cu adevarat gustoasa, in ideea de a o savura cu si mai multa placere decat o faceti in prezent.

Cafeaua este folosita de catre toata lumea, pentru efectul ei energizant, de care este “vinovata”, in mare masura, cofeina pe care aceasta o contine in cantitati importante. Daca o cana cu ceai verde are cam 30 de mg de cofeina, in cazul cafelei, aceasta valoare creste si de patru ori mai mult, la aproximativ 120 de miligrame de cofeina, per cana. Cofeina este un un energizant, sporeste atentia si concentrarea, iar unele cercetari recente sustin ca este benefica si in cazul curelor de slabire. Doua cani pe zi de cafea, nu pot face rau, din contra, mai ales ca aceasta contine si antioxidanti, de aceea este bine sa fie tinuta la intuneric si intr-un recipient ermetic.

Cand vine vorba despre preparare, cafeaua poate fi facuta in mai multe feluri, insa atunci cand discutam despre cafea la ibric, una dintre modalitatile de a iti asigura o cafea buna, este urmatoarea:

1. Foloseste intotdeauna apa rece, pe care o adaugi in ibric, dupa care pui si cafea (3-4 varfuri de lingura, in functie de cat de tare doresti sa o faci).

2. Atunci cand cafeaua incepe sa faca putina spuma, adica sa se umfle un pic, ia doua – trei linguri din acea spuma si pune-o in cana.

3. Imediat dupa ce ai luat respectiva spuma, mai adauga in ibric un varf de lingura de cafea, presarand acest adaos pe deasupra cafelei.

4. Dupa ce da in clocot, o poti adauga peste spuma pe care deja ai pus-o in cana.

Cam asta ar fi tot, in ceea ce priveste modul de preparare al cafelei la ibric, cea care de acum va fi si mai gustoasa decat era inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *