Cum se face orez

Sa faci orez, poate parea usor la prima vedere, insa acest lucru nu este atat de simplu pe cat ar crede lumea, asta daca doresti sa-l prepari asa cum trebuie.cum se face orez

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Orezul poate fi folosit la o multime de retete, limita fiind cerul, cum s-ar spune. Orezul poate fi utilizat pentru a-i da gust mancarii, dar si pentru a o face sa arate mai bine. De asemenea, poti utiliza o multime de plante aromatice, pentru a da gust orezului. Cu toate acestea, daca nu este gatit asa cum trebuie, orezul poate si strica mancarea si se poate transforma foarte rapid in ceva lipicios, care nu arata bine si nici nu este bun la gust.

O reteta simpla, rapida, care poate fi folosita de catre oricine, pentru a realiza cinci portii gustoase de orez, este urmatoarea:

1. In primul rand, ai nevoie de un castron cu orez, pe care il vei spala in apa rece, in ideea de a indeparta amidonul si pentru a scapa de eventualele mizerii care s-ar putea gasi in acesta.

2. Pui acest orez intr-un vas de gatit, dupa care torni peste el trei cani cu apa fiarta, precum si niste sare.

3. Acopera vasul si lasa orezul la fiert timp de 12 minute.

4. Daca doresti sa-i dai un gust si mai bun, dupa cum am scris mai sus, poti apela la diverse plante aromatice, condimente, cum ar fi: scortisoara, sofran si asa mai departe. Asta in ideea in care nu doresti sa faci un orez clasic, fiindca daca asta vrei, primii trei pasi sunt suficienti.

Aceasta reteta pentru a face asa cum trebuie cateva portii de orez, intr-un timp timp foarte scurt, este una simpla si poate fi pusa in practica de catre oricine. Evident, mai sunt multe alte retele de a gati orezul intr-o multime de feluri, unele mai complicate, iar altele la fel de usoare precum cea de mai sus. De asemenea, existand mii de varietati de orez, gatirea acestora se face in moduri diferite. Dintre toate acestea, doua feluri de orez sunt cele mai cunoscute si folosite: japonica si indica. Exista o multime de tehnici de a gati orezul, chiar si in functie de forma acestuia, despre care voi scrie in urmatoarele articole.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *