Cum se iau anticonceptionalele

Cum se iau anticonceptionalele

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Copilul este cel mai frumos dar din viata unui cuplu, insa, in societatea moderna, planificarea momentului cand acesta apare in familie, a devenit un lucru important. Pentru a evita o eventuala sarcina nedorita, cuplurile apeleaza la tot felul de metode contraceptive, cea mai des intalnita, in cazul femeilor, fiind cea a pilulelor anticonceptionale.

Aceste pilule anticonceptionale trebuie luate pret de 21 de zile, cu o pauza de 7 zile. Exista si anticonceptionale “false”, pentru cele 7 zile de pauza, care au rol placebo, fiind luate mai mult pentru linistea sufleteasca a celor care utilizeaza aceasta metoda contraceptiva.

Inainte de a apela la anticonceptionale, trebuie neaparat sa consultati un medic, fiindca administrarea acestora nu este indicata tuturor femeilor.

In functie de mai multi factori, doctorul va poate da unda verde sa folositi anticonceptionale, cum, cat si de care, sau nu. Acesta tine cont de toate bolile pe care le-ai avut inainte sau pe care le ai in acel moment, daca este cazul, precum si de medicamentele pe care le folosesti atunci. De asemenea, trebuie sa fii foarte sincera atunci cand porti aceasta discutie cu doctorul respectiv, pentru a-l instiinta de toate aceste lucruri, cum ar fi tensiunea arteriala mare, eventuale migrene, daca fumezi sau nu si asa mai departe.

In caz ca fumezi, riscul de a face infarct atunci cand utilizezi si pilule anticonceptionale, creste, in comparatie cu o persoana nefumatoare. La fel se poate intampla si in cazul persoanelor obeze, care sunt supuse unui risc mai mare de a face infarct miocardic, atunci cand sunt administrare anticonceptionale, in comparatie cu persoanele care o au greutate normala. Aceasta este situatia si persoanelor care au tensiune arteriala peste limitele normale.

In ceea ce priveste migrenele, adica durerile de cap frecvente, de obicei, nu este indicata folosirea anticonceptionale.

Pe langa toate acestea, mai sunt o multime de factori pe care doctorul ii ia in calcul, atunci cand iti recomanda sa utilizezi sau nu anticonceptionale, tocmai acesta este si motivul pentru care astfel de pilule nu trebuie luate fara avizul medicului.

In afara de aceste lucruri mai putin pozitive, atunci cand anticonceptionale intalnesc anumiti factori, precum cei descrisi mai sus sau interactiunea cu alte medicamente, astfel de pilule au si roluri benefice, in afara de cel evident. De exemplu, este cunoscut faptul ca anticonceptionale pot ameliora acneea si studiile au mai aratat ca au rolul de a preveni cancerul de san, chiar si o perioada mare dupa ce nu mai sunt administrate.

In concluzie, anticonceptionale reprezinta una dintre cele mai sigure metode contraceptive, adica in jur de 99% sanse sa nu ramai gravida, atat timp cat sunt respectate regulile de mai sus.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *