Cum si-a pus Romania scutul antiracheta pe cap

Dupa cum probabil ati aflat, seful Statului Major al armatei ruse a declarat ca tarile non-nucleare care gazduiesc elemente ale scutului antiracheta NATO, au devenit tinte prioritare ale Rusiei, in caz de razboi. Cu alte cuvinte, acestea vor fi atacate primele, in cazul unui conflict militar major.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Fiind una dintre tarile care gazduiesc elemente ale scutului antiracheta, Romania este si ea direct vizata de avertismentul generalului rus. Nici nu trebuia sa zica, pentru ca-i logic faptul ca asta se va intampla, asa cum am mai scris si eu pe aici.

Am stat si m-am gandit cum de s-a ajuns ca tara noastra sa fie considerata tinta prioritara de catre Rusia, in cazul unui conflict militar si mi-a venit in minte o scena dintr-un film foarte cunoscut: Aproape eroi (Almost Heroes – 1998).

Fiind unul dintre cele mai bune filme de comedie din toate timpurile, sunt sigur ca multi va aduceti aminte de el.

Ei bine, acolo, unul dintre exploratori, cel mai ghinionist dintre acestia, a fost invitat de catre membrii tribului pe care tocmai il descoperisera, sa danseze cu acestia. Cum nu-i frumos sa refuzi invitatia de a participa la traditiile locului, deoarece refuzul ar fi putut fi considerat drept o jignire, acesta a acceptat invitatia la dans.

Si au dansat ei si s-au distrat impreuna, pana cand, la un moment dat, bastinasii au inceput sa arunce de la unul la altul o masca facuta dintr-un cap de bizon.

Si cum era masca aruncata din mana in mana, a ajuns, intr-un final, si la exploratorul nostru. Nestiind regulile jocului, exploratorul a intrebat ce trebuie sa faca in continuare cu respectiva masca, iar bastinasii l-au indemnat sa si-o puna pe cap. Dupa ce a facut acest lucru, bastinasii l-au luat la bataie.

Lucruri asemanatoare se intampla si cu scutul antiracheta. Romania, una dintre “fericitele” tari beneficiare ale scutului antiracheta (ca lucruri bune n-ar veni si pe la noi) a intrebat ce trebuie sa faca atunci cand il va primi, iar raspunsul a fost ca-i absolut necesar sa si-l puna pe cap.

Singura diferenta ar fi ca bataia nu mai vine din partea celor care ni l-au oferit…

bataie scut antiracheta

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *