Cupa României: Steaua – Dinamo

Astăzi se dispută partida tur Steaua – Dinamo, din semifinalele Cupei României şi parcă e mai lipsită ca niciodată de strălucire, atât timp cât cei din Ştefan cel Mare sunt într-o continuă reconstrucţie de care parcă s-au săturat până şi cei mai încrezători suporteri ai lor.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Îmi amintesc şi astăzi, de parcă ar fi fost ieri, primul meci la care am fost vreodată pe stadionul Steaua, în urmă cu aproape 17 ani şi care s-a disputat tot împotriva dinamoviştilor.

Este vorba despre celebrul Steaua – Dinamo, din 10 mai 1997, atunci când dinamoviştii se laudă şi sărbătoresc faptul că ar fi dat foc intenţionat peluzei sud a stadionului din Ghencea. Nu ştiu cât de mult au vrut să facă acest lucru, pentru că dacă noi aveam drept coregrafie nişte steguleţe, unele roşii şi altele albastre, din lemn şi plastic, dinamoviştii ţineau deasupra capului cartoane alb-roşii, cele care au şi ajutat la înteţirea focului. Fie că au incendiat intenţionat, fie că acele cartoane s-au aprins din cauza torţelor, cert este că dinamoviştii ardeau de vii dacă nu erau evacuaţi repede şi nu interveneau prompt pompierii pentru stingerea focului.

Trecând peste momentele mai puţin plăcute, îmi aduc aminte că era o zi însorită şi aveam nişte jucători care străluceau cel puţin la fel de tare precum soarele. Sunt un norocos că am apucat să-i văd live, în acţiune, pe nişte coloşi ai echipei noastre, aşa cum erau/sunt/vor fi mereu Marius Lăcătuş şi Iosif Rotariu. Chiar şi antrenorul de astăzi al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, cel despre care profesorul Dan Claudiu Tănăsescu spunea că “aleargă precum un cal”, făcea parte din joc.

În încheiere, doresc să vă arăt o poză realizată de mine anul acesta, care conţine un mesaj amuzant şi în ton cu partida de astăzi.

Forza Steaua!

Forza Dodel!

interzis caini

2 Comments

  1. adica tu te lauzi acum ca ai vandalizat un panou indicator? noi ne laudam cu faptul ca tot cei 10000 de suporteri de deseara inainte sa intram pe arena nationala vom intra intai in **-** si ***** aia care iti e femeie si le vom umple gatul de ****** la amandoua, a*****n r***t.

    • Eu doar am facut poza, nu am vandalizat nimic. Nici macar nu ma refeream la acele insemne, care sunt acolo de mult timp si probabil nu au nicio legatura cu fotbalul. M-a amuzat strict : “Interzis accesul cainilor pe peluza!”, ca doar despre aia era vorba.

      Cat despre mesajul tau plin de vitejie, nu mai pune atatea “stelute”, pentru ca nu mai inteleg ce vrei sa zici. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *