Curiozitatea este buna sau nu?

Curiozitatea este buna sau nu

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Omul este curios si nu-i poti lua acest atribut, deoarece ai lua odata cu el si o parte din acesta, insa nu poti sa nu te intrebi daca aceasta curiozitate este buna sau rea. Oare ii aduce omului mai multe beneficii sau din contra, ii cauzeaza acestuia mai multe necazuri? Cred ca ambele afirmatii sunt valabile, existand cazuri cand curiozitatea a dus omul catre evolutie, catre descoperirea anumitor lucruri care compun astazi lumea moderna, insa poate aduce si multe lucruri mai putin pozitive, daca ea este pusa in scopul de a infaptui evenimente negative. Curiozitatea te poate aduce in fata unei realitati crude si dure, pe care altfel nu ai fi descoperit-o, chiar daca ea se afla in fata ta, daca nu erai atat de preocupat sa cercetezi anumite imprejurari. Uneori, curiozitatea te poate face sa regreti ca nu ai stat in banca ta si ai ajuns astfel sa afli anumite lucruri de care poate nu ai fi auzit, daca nu iti doreai acest lucruri.

Cu toate acestea, consider ca a omului curiozitate a adus mult mai multe lucruri bune, decat rele. Curiozitatea a creat cercetare si astfel au aparut tot felul de leacuri pentru anumite boli, asa au aparut calculatoarele moderne, asa am ajuns si eu sa scriu pe aici, tot pentru ca niste oameni au dorit sa iasa din banal si au creat un confort si un nivel al tehnologiei, care in urma cu doar cateva zeci de ani nu era de imaginat. Curiozitatea, in marea majoritate a cazurilor este un lucru pozitiv, care ii face pe oameni sa vrea sa devina mai buni, sa se intreaca pe ei insisi, sa isi doreasca mult mai multe lucruri, care poate nici in zilele noastre nu sunt de conceput, deocamdata.

In incheiere, imi doresc sa fim cu totii curios pentru a reusi sa avansam in viata si sa avem tot ceea ce ne dorim si meritam.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *