Cutremurele mari din Romania sunt din ce in ce mai dese

Fara sa fiu vreun priceput in domeniu, nu pot sa nu observ ca in tara noastra cutremurele mari au inceput sa fie din ce in ce mai dese, cu atat mai mult cu cat cel mai recent a avut loc cu vreo cateva zeci de minute in urma. Din fericire, a fost o usoara si scurta miscare, nimic serios.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Cand scriu “cutremure mari”, ma refer la cele pe care le poti simti cu usurinta, de peste cinci grade pe scara Richter, asa cum a fost si cel de mai devreme.

Au fost trei cutremure de peste cinci grade, in ultimele cinci luni de zile. Primele doua de 5.6 grade, conform site-ului Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS). Pe la noi le-au mai recalculat, modificat, in final avand valori mai mici. Cel de astazi ar fi avut magnitudinea de 5.1 grade pe scara Richter.

Nu-mi amintesc sa mai fost in Romania trei cutremure mari, intr-o perioada de timp atat de scurta.

In timp ce unii spun ca-i bine, deoarece eliberarea energiei tectonice sub forma de cutremure mari, insa nu devastatoare, poate preveni un cutremur si mai mare, de aceasta data cu efecte catastrofale, altii cred ca o activitate seismica insemnata poate insemna apropierea cutremurului cel mare.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *