Cuvintele care ne dor cel mai mult

Cuvintele care ne dor cel mai mult

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Sunt tot felul de cuvinte care ne afecteaza mult de tot, care nu ne plac si nu vrem sa le auzim sau sa le citim. Doar simpla prezenta a acestor cuvinte ne face sa nu se mai simtim bine, sa ne dorim sa scapam de ele, sa le indepartam din viata noastra. Ele nu sunt aceleasi pentru toata lumea. Ceea ce mie poate nu-mi suna jignitor, poate tie ti se pare foarte urat, sau invers. Aceasta perceptie a cuvintelor dureroase, difera de la o persoana la alta.

De exemplu, daca mie imi spune cineva ca sunt urat, poate ca nu ma deranjeaza la fel de tare ca in cazul in care acest cuvant ii este adresat altei persoane. Poate ca eu nu ma las influentat de astfel de jigniri, nu le bag in seama, incerc sa nu imi bat capul cu ele. Si ce daca mi s-a spus asa! Eu stiu ca nu sunt urat si ca, oricum, frumusetea interioara este mult mai importanta decat frumusetea fizica.

Acesta este un mod foarte usor de a scapa de ceea ce te deranjeaza, de ceea ce nu iti place. Nu este nevoie sa faci un caz din toate vorbele urate pe care le primesti, insa nici sa le lasi sa faca parte din viata ta, pentru ca este posibil sa te obisnuiesti cu ele. Daca tie iti provoaca durere anumite cuvinte, nu mai sta in preajma persoanei care le emite. Incearca sa-i spui ca nu iti pasa de ce zice si mergi mai departe.

Nu trebuie sa te gandesti prea mult la ceea ce zic unii sau altii despre tine, atat timp cat stii ca ei nu-ti sunt prieteni, deci nu iti vor binele. Sunt multe astfel de persoane peste tot, deoarece traim intr-o lume care devine din ce in ce mai rea, insa conteaza cum percepem noi ceea ce ele ne transmit si cum trecem peste momentele neplacute ale vietii noastre. Trebuie sa fim puternici intotdeauna si sa nu ne pese de ceea ce spun altii, atat timp cat stim ca ei nu ne iubesc.

Desigur, daca o persoana apropiata ne spune ca suntem intr-un fel, este bine sa ne gandim la ceea ce ne-a spus, pentru ca poate asa si suntem, fiind cazul sa ne schimbam. De exemplu, daca nu-i place felul in care iti arunci hainele prin casa si iti spune ca esti dezordonat. Te poti simti jignit de acea apreciere, insa tu stii ca esti asa, asta inseamna ca te poti schimba si poti trece peste ceea ce ti s-a spus, demonstrand ca tu nu mai esti in acel fel.

Daca esti numit la fel de cineva din afara cunostintelor tale, care nu te cunoaste si care doar doreste sa te jigneasca, atunci poti pasi in fata si poti spune ca nu este adevarat, ca habar nu are cum esti tu in realitate si ca ar trebui sa inceteze cu jignirile. Acesta este un exemplu de a lua atitudine atunci cand anumite cuvinte iti provoaca stari neplacute. Desigur, pot fi cuvinte mai urate de atat, insa trebuie procedat la fel.

Nu trebuie sa-i lasam pe altii sa ne jigneasca, oricine ar fi ei. Trebuie sa raspundem cu o anumita calmitate acelor jigniri, sa nu le aratam ca ne afecteaza si chiar sa nu ne afecteze. Dupa cum am scris, noi suntem tari si nu trebuie sa ne lasam influentati de cei carora nu le pasa de noi.

Cuvintele care iti provoaca durere sunt doar niste simple cuvinte, pe care unii le spun din rautate si pe care noi le tratam cu indiferenta, in toate situatiile. Cel mai mult il doare pe cineva care te jigneste, sa-i arati ca nu-ti pasa de ceea ce a spus, sa fii indiferent.

Sper sa nu aveti parte in viata voastra de cuvinte jignitoare, iar daca se va intampla acest lucru, sa stiti cum sa reactionati.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *