Da-i bice pe blog!

insula blog

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Fara sa caut stiri, de fiecare data cand ma autentific in contul Google, unde am creat un blog, si dau search pe cuvantul “Blogger”, imi apar informatii de pe tot felul de site-uri. Pe alte doua conturi fara blog, nu apar acele stiri.

De cele mai multe ori, arunc o scurta privire pe titluri si dau click doar daca vad ceva foarte interesant.

In ultimul timp am observat ca stirea principala, cu si despre bloggeri, este cea in legatura cu faptul ca un om a fost condamnat la 1000 de lovituri de bici, dintre care ar fi primit 50. In fiecare zi, publicatii online importante, vechi, puternice, din Marea Britanie si Statele Unite au scris despre acelasi subiect, incercand sa-l scape pe saracul om de aceasta pedeapsa inumana. Alaltaieri puteai citi pe site-ul televiziunii BBC, ieri pe cel al ziarului The Independent.

Vazand toata aceasta presiune pusa de mass-media internationala, am citit articolul de pe “The Independent”, nu cu foarte mare tragere de inima. Asa am aflat ca omul respectiv a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, precum si la plata unei anumite sume de bani,  pe langa cele 1000 de lovituri de bici, cate 50 in fiecare zi de vineri, fiind acuzat ca ar fi insultat Islamul pe forumul deschis chiar de catre el, inchis de autoritati, a carui denumire era “Free Saudi Liberals”. Aceasta este acuzatia oficiala, deoarece apropiatii lui spun ca motivul real ar fi ca-i critica pe anumiti clerici pe blogul sau.

Indiferent care ar fi pretextul autoritatilor din Arabia Saudita, pentru ca acolo se intampla toata povestea, nu-l bagi pe un om la inchisoare pentru ca te critica si nici nu aplici pe el tehnici barbare. Barbatul respectiv, Raif Badawi, este casatorit si are trei copii, asa ca numai in pielea familiei lui sa nu fii.

Tot in Arabia Saudita a fost decapitata o femeie pentru ca si-ar fi ucis copilul. Ziua, pe autostrada, cu sabia. Nu te prea poti uita la videoclip, insa acele sunete cand tipa si spune ca nu a omorat pe nimeni, sunt greu de uitat. Chiar si daca era vinovata de o asemenea fapta groaznica, nu o pedepsesti folosind metode din Evul Mediu.

Stiti bine c-am scris aici ca desenele realizate de catre Charlie Hebdo nu au umor, nu-mi plac si le consider jignitoare, insa nu omori oameni pentru nimic in lume, cu atat mai putin pentru niste caricaturi.

Nu biciuiesti oameni, nu-i decapitezi.

Daca vrei sa-ti fie respectata religia, sa fii respectat, ofera si tu respect!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *