Daum incearca sa-si ascunda propriile nereusite, apeland la tot felul de declaratii neinspirate

L-am sustinut din primul moment pe Christoph Daum, deoarece mi-a placut foarte mult declaratia acestuia “Poate ca nu tinem destul unii la altii“, insa nu a avut rezultate, iar echipa noastra joaca mai slab decat pe vremea lui Iordanescu, chiar daca imi e greu sa recunosc asta.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Cu foarte multi ani in urma, am cumparat un televizor cu teletext, nemtesc, la mana a doua, adus cu tirul din Germania, care m-a tinut peste 15 ani de zile. O firma no-name. Am un ventilator Zass, de ani de zile, care functioneaza non-stop vara si care nu da semne de oboseala. Televizorul din sufragerie este un Grundig, o firma veche, de renume, din Germania, care intre timp a fost cumparata de turci, insa inginerii sunt tot nemti. Acest televizor, functioneaza de ani de zile fara probleme. Un LED-backlit ieftin si bun.

Tot ceea ce este faurit de nemti, e de calitate si stii ca va tine mult. Nemtii sunt oameni seriosi, care stiu sa munceasca atunci cand este munca si stiu si sa se distreze, atunci cand este vorba despre distractie.

Cand vine vorba despre distractie, Daum a fost atacat pe la noi pentru ca s-ar fi drogat cu Ina si Coca. Nu am folosit niciodata astfel de practici, nici cand vine vorba despre cannabis, nici despre coca. Nu cred ca un lucru ars si tras in plamani poate fi bun pentru sanatate, indiferent ca-i vorba despre tutun sau altceva. Poate ca extractul de cannabis are intrebuintari medicale. Despre cealalta se stie ca la producerea ei sunt folosite substante foarte toxice, deci nu poate fi buna pentru sanatate.

Chiar daca nu m-am drogat niciodata, nici nu-i judec pe cei care fac asta. Viata personala a fiecaruia nu-i treaba noastra. Fiecare e liber sa faca tot ceea ce doreste si suporta consecintele.

Pe mine la Daum m-a interesat strict ceea ce face in calitate de antrenor al echipei de fotbal a Romaniei. Strict.

Am sperat ca va aduce lucruri noi, mentalitatea din afara si asa mai departe. Din pacate, Daum nu doar ca nu a avut rezultate, insa fotbalul practicat de ai nostri este de o mai slaba calitate decat cel de pe vremea ultimului mandat al lui Iordanescu. Si imi e greu sa scriu asta, atat timp cat Iordanescu s-a incapatanat sa nu-l foloseasca decat o repriza pe Sanmartean la Euro, fiind eliminati din faza grupelor, fara macar sa facem niste spectacol, daca fotbal nu am jucat deloc.

Fara rezultate si fara speranta de mai bine pe viitor, cam asta a insemnat antrenorul Daum pentru noi.

Si aici vine dezamagirea si mai mare din partea lui Daum: l-am crezut neamt, adica daca vezi ca nu ai facut nimic, da-ti demisia de onoare, nu tine de scaun asa cum fac multi din Romania. Il respectam toata viata daca facea acest lucru.

Nu, Daum a procedat romaneste si a venit cu tot felul de declaratii cel putin ciudate, la adresa presei din tara noastra, cum ca ar fi el mai roman decat unii jurnalisti si ca Gazeta Sporturilor ar fi un ziar bun de invelit pestele cu el. Declaratii lipsite de bun-simt.

Cei de la Gazeta i-au raspuns in felul lor, decent de cele mai multe ori, insa a existat si un articol al unui fost angajat al GSp, care a folosit niste expresii de mahala la adresa selectionerului, lucruri cu care eu nu sunt de acord.

Revenind la Daum, acesta a procedat ca in cazul acelui banc, in care rusii, americanii si romanii au incercat sa vina fiecare cu cate un robot, iar robotul romanesc desi nu era bun de nimic, mereu gasea cate o scuza. Cam asa si aici, l-am romanizat pe Daum si in loc sa-si dea demisia dupa rezultatele slabe pe care le-a avut, a gasit mereu cate o scuza si a dat vina pe orice altceva, in afara de neputinta lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *