De ce apar alunitele

indepartare alunite

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Pot fi multe cauzele pentru care alunitele apar pe corpul oamenilor. De la cele genetice, pana la cele care au legatura cu expunerea la soare.

De multe ori, oamenii tind sa se alarmeze atunci cand observa ca au inceput sa le apara pe corp multe alunite. Uneori, au toate motivele, atunci cand aceste alunite incep sa se inflameze, sa aiba o forma diferita fata de cele normale sau atunci cand apar mancarimi din cauza acestora. In astfel de cazuri, trebuie consultat un doctor dermatolog, pentru a vedea daca este totul in regula sau trebuie sa le scoatem in ideea de a nu se ajunge la cancer de piele.

Alunitele apar, de multe ori, fiindca asa este gena noastra, aceasta este mostenirea primita de la parintii nostri. In alte situatii, alunitele apar din cauza expunerii prea mari la soare, care poate cauza aparitia nervilor responsabili cu aparitia alunitelor.

Cel mai bine este sa previi, ca de obicei, decat sa tratezi. Daca majoritatea alunitelor sunt inofensive pentru sanatate, fiind chiar considerate semne de frumusete, altele pot fi cu adevarat periculoase, mai ales daca prezinta caracteristicile pe care le-am scris mai sus.

In ideea de a preveni aparitia alunitelor, ai grija sa acoperi cu haine zonele unele ele au tendinta sa apara, pentru a nu intra in contact cu soarele. Daca mergi la plaja, trebuie sa-ti protejezi pielea cu lotiuni speciale, pe care sa le aplici pe piele cu minim un sfert de ora inainte de a o expune la soare.

In cazul alunitelor obisnuite, nu trebuie sa te alarmezi, deoarece acestea nu necesita nici un fel de tratament. Cel mai bine este sa le lasi asa, deoarece orice interventie, mai ales din partea ta, poate conduce inspre lucruri mult mai neplacute.

Daca exista riscul ca aceste alunite sa conduca inspre cancer de piele, asta dupa ce ai consultat un doctor competent, poti proceda la inlaturarea lor. Metodele pentru a inlatura alunitele, sunt multe.

Cea mai usoara dintre acestea, este indepartarea alunitelor cu laserul, deoarece locul respectiv se vindeca mult mai repede decat in cazul altor metode de indepartare a alunitelor nedorite. Alta metoda de a scapa de alunite, ar fi aceea a scoaterii acestora cu bisturiul, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata. Aceasta are loc sub anestezie, asta inseamna ca nu doare, iar la final se coase rana. Alta modalitate, metoda, de a indeparta alunitele nedorite, este prin incalzirea locului respectiv, cu ajutorul energiei electrice. Electrocauterizarea nu necesita coaserea locului, iar vindecarea are loc destul de repede.

Ca o concluzie, as spune ca alunitele reprezinta ceva obisnuit, deci nu ar trebui sa te alarmezi. Evident, nu strica sa le acorzi atentie, pentru a vedea daca este ceva in neregula cu ele, in acest caz fiind nevoie sa te prezinti la un medic dermatolog, pentru a putea afla care este situatia lor, din punctul de vedere al specialistilor.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *