De ce cade parul

tratament cadere par

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Parul cade din diverse motive si in cantitati diferite, in functie daca esti femeie sau barbat. In cazul femeilor, parul cade in cantitati mai mari, insa se si regenereaza la fel de repede. In cazul barbatilor, foarte mult par cazut in fiecare zi, poate insemna un semnal de alarma si trebuie luate masuri rapide. Este adevarat si faptul ca barbatii pot ramane fara par deloc, mai devreme sau mai tarziu, din cauza constitutiei lor, insa acelasi lucru se poate intampla si cu femeile si este cu atat mai mult mai deprimant cand se intampla acest lucru.

Sunt situatii cand poti stopa caderea parului, iar altele cand nu poti face mare lucru in acest sens, ci doar poti intarzia un pic inevitabilul, in functie de cauzele care conduc inspre caderea anormala a parului.

Iata de ce cade parul, in cele mai multe situatii:

– lipsa vitaminei A: exista studii care afirma ca pierderile de par pot fi cauzate de prea multa vitamina A, insa aceasta este una dintre cauzele care poti fi stopate foarte usor, in cazul in care excesul de vitamina A nu mai exista.

– in cazul barbatilor, parul poate cadea din cauza genelor si hormonilor barbatesti. Este foarte posibil sa fi mostenit acest lucru de la rudele voastre. In acest caz, caderea parului poate fi stopada cu Minoxidil, precum se si poate interveni cu transplanturi de par.

– in cazul femeilor, mostenirea genetica isi poate spune cuvantul la fel de bine ca in cazul barbatilor, iar caderea parului poate fi una mult mai drastica decat cea care are loc in cazurile normale. La fel ca in cazul barbatilor, se poate remedia cu acelasi medicament sau prin transplant de par.

– stresul poate fi alta cauza a caderii parului, insa una temporara, daca se intervine pentru a fi eliminati factorii care iti deranjeaza viata.

– lipsa proteinelor poate fi si ea una dintre cauzele pentru care iti cade parul. Asta inseamna ca trebuie sa iti suplimentezi dieta cu proteine de calitate, cum ar fi cele din soia sau, si mai bine, din carne (peste, vita etc), precum si din albusul oului.

– anemia poate fi si ea una dintre cauzele pentru care, atat barbatii, dar si femeile ajung sa-si piarda parul. Caderea parului, mai ales in cazul femeilor, poate fi influentata de catre lipsa vitaminelor si a mineralelor. De cele mai multe ori, fierul este cel care lipsese in cazul femeilor, acest lucru putand fi remediat foarte usor, prin apelarea la suplimente alimentare, care sa contina vitaminele si mineralele care iti lipsesc.

– chiar si o imunitate care reactioneaza mult prea agresiv, poate cauza caderea parului. In cazul acestei probleme, stoparea caderii parului poate fi realizata cu ajutorul injectiilor cu steroizi.

– scaderea rapida in greutate, poate fi alta cauza pentru care poate sa-ti cada parul. De cele mai multe ori, cand oamenii slabesc, nu o fac asa cum trebuie, dupa indicatiile unui dietetician cu experienta, ci dupa capul lor, asta inseamna ca se intampla destul de frecvent ca oamenii care recurg la diete drastice, pot ramane fara vitaminele si mineralele necesare sustinerii cresterii parului. Aceasta cadere a parului este doar una temporara, de cele mai multe ori, corpul incepand sa-si revina in cateva luni de la stoparea factorilor nocivi.

– medicamentele, cum ar fi cele anti-stres, anti-depresii si asa mai departe. Sunt multe medicamente care pot conduce inspre caderea parului, asa ca pentru a vedea care este acesta, trebuie sa discuti cu medicul tau de familie.

– tratamentele pentru par, vopselele si, in general, tot ceea ce inseamna contactul diferitelor substante sau al aparatelor, cu parul tau, poate insemna o cale sigura inspre caderea parului. Incearca sa folosesti cat mai putin uscatorul de par si alte astfel de aparate care pot insemna stres termic pentru parul tau. De asemenea, vopseaua de par trebuie sa fie si ea utilizata cu moderatie, nu in exces.

– imbatranirea poate fi si ea o cauza pentru care incepe sa-ti cada parul. Unii experti spun ca nu ar trebui sa se incerce remedierea unor astfel de probleme, la varste de peste 50 de ani, deoarece pot ramane semne, altii sustin ca se poate face acest lucru, apeland la tratamentele pe care le-am scris mai sus, care ar putea diminua subtierea si caderea parului.

Pe langa acestea, mai pot fi si alte cauze pentru care parul poate cadea, cum ar fi tratamentele impotriva cancerului, insa aici pierderile au loc doar atat timp cat este urmat tratamentul, deficienta in legatura cu vitamina B, glanda tiroida sau momentele de stres, cauzate de graviditate.

Dupa cum ati putut citi mai sus, exista multe cauze pentru care parul cade, precum si destule tratamente, remedii, pentru a impiedica acest lucru sau chiar apelarea la interventii chirurgicale, atunci cand raul s-a produs. De cele mai multe ori, barbatii pot trai cu aceasta cadere a parului, nefiind un lucru tocmai deranjant, pe cand, pentru femei, asa ceva este de neconceput.

Sper ca am putut sa va ajut cu sfaturile de mai sus, insa, cea mai buna solutie in astfel de cazuri, ca intotdeauna, ramane o vizita la doctor, el fiind cel mai in masura in a identifica acele cauze care au condus la caderea parului si a va recomanda tratamente, remedii, pentru a stopa caderea acestuia.

Share it on:
TwitterFacebook

2 Comments

  1. si yo kum imi dau seama d l ce cade?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *