De ce cautam mereu scuze? Care sunt scuzele mele

De ce cautam mereu scuze Care sunt scuzele mele

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Ne place sa ne cautam scuze, de fiecare data cand avem ceva de facut si nu avem dispozitia necesara realizarii acelor lucruri. Atunci cand nu vrem, spunem ca nu putem, desi ne-ar fi la indemana sa ducem la capat ceea ce am inceput sau sa incepem ceea ce ne dorim.

Nu pot sa ma trezesc de dimineata, nu pot sa ridic lucrul respectiv, nu pot sa merg la teatru cu tine, nu pot sa te imprumut cu niste bani, nu pot sa termin de rezolvat o problema la matematica si asa mai departe. Acel “nu pot” este tot ceea ce credem noi ca avem nevoie, pentru a scuza faptul nu vrem sa ne indeplinim atributiile sau datoriile pe care le avem, desi in cazul unora nu suntem obligati, dar acele lucruri tin si de moralitatea fiecaruia. Sa pui mereu ca nu poti, sa te feresti intruna de obligatii, sa incerci mereu sa eviti lucrurile care nu iti plac, este dovada de multa lene, combinata cu lipsa tariei de caracter, a moralitatii sau a unui sentiment de frica exagerata si neintemeiata. Nu putem mereu sa evitam sa facem lucrurile care nu ne plac, pentru ca si ele fac parte din viata noastra, chiar daca noi nu ne dorim asta. Nu putem mereu sa spunem ca acele lucruri nu ne apartin si ca ar trebui realizate de alti oameni, nu de noi. Nu putem mereu sa fugim din calea raspunderii si a obligatiilor ce ne revin in calitate de oameni care traim printre alti oameni. Trebuie sa venim si noi cu aportul nostru in societate, nu doar sa asteptam sa primim cadouri de la altii. Trebuie macar sa incercam si daca nu reusim, atunci putem spune ca macar am vrut, dar nu s-a putut.

A nu incerca macar sa vezi daca poti sa realizezi un lucru pe care tu il crezi imposibil, inseamna ca nu iti doresti sa faci asa ceva. Scuzele pot fi acceptate sau nu, in functie de perioada vietii in care ne gasim si de imprejurari. De exemplu, parintii nostri ne pot ierta daca nu dorim sa ne indeplinim o anumita indatorire, insa atunci cand crestem mari, seful nostru nu ne va mai accepta la fel de usor scuzele si riscam sa ne pierdem locul de munca. Sunt si alte cazuri, cand riscam sa ne pierdem prietenii, deoarece nu am vrut sa-i ajutam atunci cand au avut nevoie. Daca discutam de niste prieteni foarte buni, atunci trebuie sa-i ajutam de fiecare daca cand au nevoie, in masura in care ne este la indemana acest lucru, pentru ca atunci cand vom avea si noi nevoie, te simti tare bine cand cineva iti intinde o mana de ajutor si te scoate din problemele pentru care tu nu gaseai rezolvare. Daca putem sa facem un lucru, daca putem sa ajutam pe cineva, daca ne sta la indemana sa rezolvam o problema, daca suntem in stare sa miscam unele lucruri, atunci hai sa o facem, pentru ca si daca nu primim anumite laude si aprecieri pe moment, mai tarziu cu siguranta vom avea parte de ele.

Nimanui nu-i plac oamenii lenesi si cei care cauta mereu scuze pentru a nu-si indeplini sarcinile trasate sau datoria de cetatean in societate. Mereu acesti oameni sunt respinsi si ajung sa nu inteleaga nici ei de ce se intampla asa ceva, nereusind niciodata si neavand dorinta sa se schimbe. Hai sa facem ceva, nu doar sa cautam scuze mereu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *