De ce este bine sa ascultam ce ne spune sufletul

De ce este bine sa ascultam ce ne spune sufletul

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

De multe ori, oamenii iau tot felul de decizii gresite, pentru ca actioneaza fara sa gandeasca prea mult lucrurile. Tot de multe ori, oamenii iau decizii bune, indiferent ca actioneaza din instinct sau ca au judecat complet lucrurile. In ambele cazuri, vorbim despre decizii care au venit ca urmare a gandirii, fie ca a fost una completa sau nu.

Insa, ce ne facem atunci cand mai trebuie sa mai gandim si cu sufletul, cu inima? Sunt foarte multe situatii cand logica nu are nici macar o legatura cu deciziile pe care le luam, fiindca actionam asa cum ne-a dictat inima, nu asa cum stim ca ar fi trebuit sa procedam. Daca ne-ar intreba cineva pe baza carei logici am luat respectiva decizie, nu prea am sti ce sa-i raspundem.

Nu logica a fost cea care ne-a impins spre acele solutii, ci inima. De multe ori este bine sa ascultam ceea ce ne spune inima, in alte situatii nu este chiar atat de bine. Cu toate acestea, vor fi multe evenimente de-a lungul vietii noastre, cand actiunile noastre vor fi rezultatul sentimentelor pe care le avem fata de anumite persoane. Nu poti sa fii la fel de rau si de dur cu o persoana din familia ta care ti-a gresit cu ceva, la fel cum ai fi cu o persoana straina tie, care ti-ar fi produs aceeasi neplacere.

Suntem oameni si avem sentimente, mult prea multe sentimente, iar acest lucru este bine. Nu suntem doar niste masinarii care judeca intotdeauna lucrurile la rece, ci incercam sa ne protejam persoanele dragi, pentru a nu le rani nici macar atunci cand ele ne-au ranit pe noi. Nu ne lasa inima sa facem acest lucru, pentru ca sa gresesti este omeneste, iar noi suntem niste persoane capabile sa iertam.

Putem sa iertam si sa trecem mai departe, aceasta judecata fiind una cu inima, cu sufletul, doar ca urmare a gandirii, a logicii. Daca nu ne-am asculta sufletul si am fi mereu doar niste persoane foarte riguroase, am risca sa speriem toate persoanele din jurul nostru si nimanui nu-i place sa fie singur. Singuratatea ar fi doar o realitate trista din spatele mult mai multor lucruri la fel de negative. Trebuie sa ascultam intotdeauna ce spune inima, chiar daca sunt si situatii cand gresim.

Se poate ca inima sa ne spuna sa luam niste decizii favorabile, pentru niste persoane care nu merita, insa asta este ceea ce am simtit noi atunci, asa ca nu are de ce sa ne para rau pe viitor, nu trebuie sa regretam pentru ca ne-am ascultam sufletul si am luat niste decizii bune. Deciziile bune vor ramane bune pentru totdeauna, chiar daca cei asupra carora au ajuns, decid sa ne insele asteptarile. Noi stim ca ne-am facut datoria de oameni buni si ca in loc sa impingem raul in fata, am ales bunatatea si alte astfel de sentimente frumoase.

Trebuie sa ne ascultam mereu sufletul, pentru ca altfel am fi doar niste persoane de piatra, unele care nu mai au niste inima, nici sentimente. Nu este bine sa ajungem niciodata asa, indiferent prin cate probleme am trece.

Trebuie sa gandim pozitiv intotdeauna, pentru ca doar asa vom ajunge sa privim cu placere in trecut si cu incredere inspre prezent si viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *