De ce este bine sa avem stabilitate in gandire

De ce este bine sa avem stabilitate in gandire

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Cat de stabili suntem noi si ale noastre ganduri? Echilibrul in tot ceea ce facem este de dorit, pentru ca atunci cand judecam asa cum trebuie problemele noastre, putem sa avem sanse mult mai mari de reusita. De asta este bine sa fim stabili in gandire. De la felul in care gandim, judecam anumite fapte, pleaca totul.

Daca noi astazi gandim intr-un fel si maine reuseste cineva sa ne faca sa ne schimbam parerea, desi prim data judecasem corect, nu este deloc in regula. Inseamna ca nu suntem stabili in gandire, ca nu putem sa ne mentinem peste o anumita limita.

Evident, daca noi gresim prin a noastra gandire, interpretare a lucrurilor, atunci este bine daca vine cineva si ne trage de maneca, incercand si reusind sa ne faca sa ne schimbam perceptia asupra faptelor. Eu nu la astfel de evenimente ma refer, ci la cele in care suntem influentati in rau. Trebuie sa ne dam seama cand se intampla acest lucru si sa nu ne lasam manipulati.

Stabilitatea in tot ceea ce facem, nu doar in gandire, este foarte importanta pentru a putea sa spunem ca suntem niste persoane bune, ca incercam mereu sa luam cele mai bune decizii, ca am devenit niste oameni intelepti si asa mai departe. Putem ajunge la stabilitate in gandire, in primul rand cu ajutorul experientei. Trecem prin viata si adunam tot felul de informatii, unele utile, iar altele nu.

Daca noi suntem capabili sa filtram toate aceste informatii, atunci le putem folosi in avantajul nostru, in scopuri pozitive. Experienta pe care viata ne-o ofera este foarte importanta, deoarece asa ajungem sa luam hotarari bune, sa gandim bine, chiar daca noi credem ca suntem tineri si independeti, iar acest lucru este suficient pentru a lua decizii singuri. Pentru a lua decizii singuri, da, insa asta nu inseamna ca vor fi si unele bune, deoarece tineretea inseamna ca incercam sa gustam viata si abia dupa ce am avut de a face cu ea, adica prin experienta primita, putem sa spunem ca am ajuns un pic sa o cunoastem.

Sa o cunoastem in totalitate nu vom ajunge niciodata, deoarece oricat de invatati am fi, viata are pentru fiecare dintre noi mereu surprize. Viata nu va inceta niciodata sa ne uimeasca, in sensul bun sau rau, insa cu ajutorul unei gandiri stabile, care nu poate fi influentata atat de usor, putem incerca sa iesim bine din orice situatie si sa-i ajutam pe altii. Gandurile noastre sunt foarte importante, pentru ca ele ne dicteaza actiunile, iar daca noi nu suntem in stare sa le stapanim si ne lasam purtati de val, este posibil sa luam decizii gresite.

Niste decizii care ne pot influenta toata viata in rau si pe care nu le mai putem schimba niciodata. De asta este bine sa gandim foarte bine ceea ce avem de facut si sa actionam in consecinta. Niciodata sa nu ne grabim, daca nu este cazul, pentru ca riscam sa gresim. Abia atunci cand ajungem sa fim stapani pe emotiile, pe gandirea noastra, putem spune ca suntem niste persoane intelepte.

Stabilitatea gandurilor noastre este un lucru foarte important, la care trebuie sa reflectam in consecinta si sa analizam foarte bine cat de echilibrati suntem in acest moment, Fie ca suntem stabili, fie ca nu, mereu este loc de mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *