De ce este bine sa fim niste persoane curajoase

De ce este bine sa fim niste persoane curajoase

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

In orice facem trebuie sa avem curaj. Curajul este intotdeauna forta morala care apartine oamenilor puternici, care stiu ce vor. Nu o sa vedeti niciodata oameni care nu stiu ce doresc in viata si care sa fie foarte curajosi. Trebuie sa avem curaj si daca nu avem, sa ne facem, pentru ca doar asa putem avea tot ceea ce ne dorim.

Daca ne este frica mereu sa incercam, nu vom putea sa ne plangem ca acum nu am ajuns acolo unde am vrut. Nu o sa vina nimic la noi, de cele mai multe ori, daca nu ducem noi inspre ceea ce ne dorim. Trebuie sa mergem noi si sa incercam sa ajungem sa detinem ceea ce vrem, indiferent de ce inseamna asta. Pentru unii, curajul inseamna ca lupta in fiecare zi sa salveze alte vieti, fie ca sunt medici, pompieri, politisti si asa mai departe. Oricine mai simte si putina frica, pentru ca altfel nu am fi oameni, insa ceea ce conteaza este cum ne comportam in marea majoritate a timpului, nu atunci cand avem de a face cu evenimente care ne afecteaza puternic psihicul.

Curajul trebuie sa ramana si atunci, chiar daca mai apar si alte stari pe langa el. Conteaza, ca intotdeauna, cum ne comportam de obicei, nu cum reactionam atunci cand avem de a face cu factori de stres. Trebuie sa fim niste oameni curajosi, pentru ca doar asa vom primi tot ceea ce ne dorim. Curajul trebuie sa fie unul drept, nu unul care este folosit pentru a face lucruri rele. Curajul trebuie sa fie pozitiv, pentru daca este unul negativ, curajul se transforma in cruzime si lasitate. Doar oamenii lasi folosesc puterea asupra persoanelor nevinovate sau a oricarei persoane, in general.

Nu trebuie sa ne folosim ceea ce stim, ceea ce am acumulat pentru a le face rau altora, ci bine. Trebuie sa ne gandim atat la noi, cat si la altii. Oamenii curajosi nu sunt curajosi doar pentru ei, ci si pentru altii. Daca vedem ca o persoana are probleme, trebuie sa intervenim intotdeauna, altfel devenim din niste oameni curajosi, doar niste lasi si egoisti. Curajul trebuie sa se manifeste in fiecare zi a vietii noastre. Evident, nu trebuie sa ne aruncam cu capul inainte, ci trebuie sa analizam foarte bine situatia.

Curajul inseamna si sa gandesti bine inainte sa iei decizii, pentru ca altfel nu mai discutam despre curaj, ci despre inconstienta. Curajul, la fel ca orice stare, trebuie sa fie foarte bine dozat, altfel se poate ajunge la adevarate tragedii. Orice lucru bun poate fi folosit si in scopuri rele, mai ales daca cei care il detin nu stiu cum sa-l controleze. Trebuie sa avem control asupra actiunilor noastre, sa ne stapanim atunci cand trebuie si sa actionam atunci cand este nevoie de noi. Totul pleaca de la modul in care gandim.

Felul in care judecam lucrurile si capacitatea noastra de a intelege lucrurile, se transforma in reactii. Reactiile trebuie sa fie juste si foarte bine intemeiate. Este nevoie de echilibru in tot ceea ce facem, pentru ca in lipsa lui nu mai putem vorbi despre curaj, ci despre intentia de a duce lucrurile intr-o anumita directie.

Curajul trebuie sa fie inconjurat intotdeauna si de alte trasaturi de caracter la fel de frumoase, pentru a insemna ceva pozitiv. Daca reusim sa fim niste persoane curajoase si unele care reusesc sa-si indrepte acest curaj inspre a face lucruri bune, inseamna ca suntem cu adevarat niste persoane viteze, precum si unele intelepte.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *