De ce mint unii oameni fara sa respire

De ce mint unii oameni fara sa respire

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Cat de mult sunt sinceri oameni, in viata de zi cu zi? Oare avem puterea necesara sa fim sinceri in fiecare zi a vietii noastre, in fiecare etapa a existentei noastre si in tot ceea ce facem? Nu cred ca se poate asa ceva. Oamenii au mintit dintotdeauna, din diferite motive. Unii mint pentru a scapa de toate necazurile care ar veni odata cu spunerea adevarului.

De exemplu, un om care a gresit la munca si nu vrea sa afle seful, incearca sa ascunda adevarul, pentru a nu fi tras la raspundere. Alti oameni mint pentru ca asa s-au invatat. Pentru ei, minciuna a devenit un mod de viata, un stil de a trai si nu pot renunta la ea. Sunt acei oameni care nu pot fi sinceri niciodata, pentru ca minciuna le-a intrat in sange si nu pot scapa de acest virus. Acei oameni te-ar minti cu orice ocazie si nu pot fi prietenii cuiva, pentru ca pana la urma tot sunt prinsi ca mint, deoarece se spune ca minciuna are picioare scurte.

Alti oameni nu sunt sinceri, pentru ca daca ar fi, le-ar face rau persoanelor dragi de pe langa ei. De exemplu, o persoana are o boala incurabila si cei dragi ii ascund ceea ce medicul le-a comunicat, in legatura cu timpul ramas pe care acea persoana il mai are, tocmai pentru a o proteja. Aici, minciuna este scuzabila, fiindca adevarul ar face mai mult rau decat minciuna. Alti oameni nu prefera sinceritatea, pentru ca evenimentul este de asa natura, incat incearca sa se protejeze pe ei, pe familie, pe prieteni. De exemplu, cineva din familie a savarsit o infractiune, iar rudele acestuia nu vor sa-l dea pe mana autoritatilor.

Alti oameni nu sunt sinceri, fiindca doresc tot felul de foloase materiale, iar spunand adevarul nu ar mai ajunge niciodata la ele. Acesti oameni sunt de evitat, deoarece pentru bani ar fi in stare de orice. Unii ocolesc adevarul, pentru ca nu vor sa-i jigneasca pe cei din jurul lor. Se stie ca dorim cu totii sa ne tinem prietenii aproape, iar atunci cand vrem sa le spunem ceva ce i-ar deranja, o facem cu multa abilitate, chiar cu ascunderea adevarului vazut de toata lumea, pentru a nu-i jigni.

Oamenii nu sunt extrem de sinceri, fiindca asa te invata viata sa devii. Chiar si cei care in marea majoritate a timpului sunt sinceri, pot deveni nesinceri, daca intalnesc o situatie care sa fie de asa natura incat sa-i forteze inspre minciuna. Nu exista om sa nu fi mintit in viata lui, fiindca ne intalnim cu totii cu astfel de ocazii in care suntem obligati sa nu spunem adevarul.

Ideea principala este cum ne purtam noi in majoritatea timpului. Daca suntem sinceri mereu si minciuna este ceva extrem de rar in viata noastra, atunci inseamna ca suntem niste oameni buni, niste oameni normali, pe care ceilalti sunt norocosi daca ii au drept prieteni. Minciuna nu trebuie sa faca parte din viata noastra de zi cu zi, fiindca nu-i ceva placut, nu-i ceva frumos.

Nici noua nu ne place cand ne minte altcineva, asa ca nici noi nu trebuie sa facem acest lucru. Daca ai fost prins cu minciuna, este greu sa te mai reabilitezi in ochii celui pe care l-ai mintit si se stie ca increderea se castiga foarte greu si se pierde foarte usor.

Sper sa fiti cu totii niste oameni cat mai sinceri!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *