De ce momentele de fericire sunt atat de rare si trecatoare?

De ce momentele de fericire sunt atat de rare si trecatoare

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Astazi fiind o zi foarte fericita pentru mine, nu pot sa nu ma intreb de ce toate aceste momente de fericire dureaza atat de putin, mai ales ca ne dorim cu totii sa nu se mai sfarseasca niciodata. Fericirea ar trebui sa dureze mereu si sa avem parte de ea intotdeauna, nu doar din timp in timp si atunci in doze foarte mici. Cel putin asta cred ca gandesc majoritatea oamenilor.

Suntem dependenti de fericire, pentru ca este un sentiment atat de frumos si de placut, incat vrem sa aiba o durata cat mai mare. Poate suntem un pic egoisti atunci cand gandim asa, insa asta este realitatea. Cu toate acestea, stim ca aceste clipe de fericire sunt rare si dureaza putin, chiar daca noi ne dorim altceva. Stiti de ce cred ca se intampla toate acestea?

Pentru a putea sa ne bucuram in totalitate de toate momentele de fericire de care avem parte. Daca am fi fericiti in fiecare moment al vietii noastre, probabil, toata aceasta fericire s-ar transforma in monotonie, in plictiseala. Asa, de fiecare data cand avem parte de evenimente care sa ne faca sa spunem ca suntem cu adevarat fericiti, le putem aprecia la adevarata valoare a acestora, le putem gusta pe indelete, in intregime. Nimic din ceea ce facem si primim peste masura nu este bun, nici macar in cazul fericirii.

Oamenii au nevoie de diversitate, altfel se plictisesc si plictiseala dauneaza grav sanatatii. Judecand limpede, avem nevoie de fericire in doze mici si din cand in cand. Evident, putem fi fericiti in fiecare zi, putem zambi in fiecare zi, putem deveni niste persoane mult mai bune decat suntem azi, insa chiar si fericirea trebuie oferita si primita cu masura, pentru ca altfel riscam sa o facem sa devina ceva mult prea banal, iar banalul nu este frumos. In astfel de momente de fericire, simti ca plutesti si toata lumea este a ta.

Poate ca asa si este. Poate pentru cateva clipe tot acest sentiment ca lumea este la picioarele tale, este unul real. Poate fiecare dintre noi avem dreptul sa visam din cand in cand ca ne aflam intr-o astfel de situatie, pentru ca gandurile noastre sunt curate si sunt indreptate doar inspre bine, nu inspre ceva negativ. Imi doresc sa va transmit si voua toata aceasta stare de bine, atunci cand imi cititi randurile, pentru a va putea bucura si voi de ceea ce simt eu si a avea si voi o zi minunata.

Chiar daca aici a inceput sa se insereze, in sufletul meu este in continuare soare, un soare atat de cald si de primitor, incat nici cel mai aprig ger nu ar putea sa-i ia vreun pic din caldura. Este un soare care ma invaluie cu a sa caldura si care imi da o senzatie de bine, una pe care nu poti simti in alt fel si in alt mod.

Ma face sa visez, ma face sa ma gandesc la faptul ca nu vreau sa ies din aceasta stare euforica, pentru ca s-ar putea sa observ ca lumea nu este tocmai asa cum o vad eu acum. In aceasta lume a mea, cea pe care o experimentez si pe care o simt acum, nu exista rautate si nu exista nimic din ceea ce ar putea sa ne intristeze, sa ne faca sa spunem ca gandurile noastre in legatura cu lumea care ne inconjoara, ar putea fi altele decat ceea ce simtim.

Sper sa fiti si voi inconjurati doar de fericire, mereu!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *