De ce ne este atat de frica de singuratate

De ce ne este atat de frica de singuratate

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Oamenilor le este frica de singuratate si sunt in stare sa accepte multe compromisuri, in ideea de a nu ramane singuri. Nu ne place sa nu avem pe nimeni caruia sa ii pese de noi, ci vrem sa stim ca exista cineva acolo langa noi, care ne iubeste si care ne accepta asa cum suntem.

Trebuie sa recunoastem ca avem cu totii anumite parti nu tocmai bune, unele pe care nu toata lumea este pregatita sa le accepte. Nici macar noi nu am accepta sa vedem ca alte persoane se comporta asa cum o facem noi uneori. Cu toate acestea, sunt oameni care ne plac si ne accepta exact asa cum suntem, cu bune si cu rele. La fel si noi, pentru ca inca nu a fost gasit omul perfect, care sa nu greseasca absolut cu nimic si care sa se comporte mereu exemplar. Nu exista asa ceva.

Exista doar oameni si oamenii fac si lucruri bune si lucruri mai putin bune. Ceea ce conteaza este cum suntem noi in majoritatea timpului, nu in anumite momente rare. Si daca ajungem sa gasim o persoana care ne accepta asa cum suntem si ne iubeste, facem si noi anumite compromisuri in legatura cu ea, pentru a putea merge inainte. Viata-i facuta din foarte multe compromisuri, iar cand este vorba despre cele descrise un pic mai sus, inseamna ca suntem niste persoane mature, unele care sunt gata sa traiasca impreuna.

Pana cand? Nu se stie cu singuranta, cert este ca noi dorim sa fim mereu alaturi de persoanele dragi noua, iar acestea sa nu ne paraseasca niciodata, fie ca este vorba despre vreun divort, fie ca este vorba despre un deces. Pe langa dragostea pe care le-o purtam celor pe care ii iubim, mai intervine si obisnuinta, precum si frica de singuratate. Nu ne place sa stim ca intr-o zi o sa ramanem singuri si ca o sa ne chinuim sa mergem mai departe prin viata, fara acel sprijin de care am beneficiat pana atunci.

Singuratatea este una dintre cele mai mari frici ale oamenilor, pentru ca nimanui nu-i place sa fie singur. Ne place sa comunicam unii cu altii si mai ales cu persoanele pe care le iubim si in care avem incredere, deoarece au fost alaturi de noi multa vreme si nu ne-au inselat asteptarile. Este greu sa gasesti pe cineva care sa tina cu adevarat la tine, fiindca astfel de persoane sunt foarte rare, iar atunci cand le descoperi, nu vrei sa le pierzi.

Nu suntem facuti sa traim singuri, si doar gandul ca s-ar putea intampla asa ceva, ne face sa ne fie frica. Ne place sa traim alaturi de ceilalti oameni, ne place sa traim alaturi de cei pe care ii iubim. Cand cei pe care ii iubim nu mai exista si viata noastra se complica dintr-o data foarte mult, pentru ca oamenii iubesc sincer, iar aceasta iubire pentru persoana de langa noi, care ne-a fost alaturi pentru multi ani de zile, nu dispare decat atunci cand nu mai existam nici noi. Pana atunci, vom continua sa ne gandim si sa oftam dupa respectivele persoane.

Chiar daca ne este foarte dor de ele si simtim ca nu putem trai fara ele, nu trebuie sa luam decizii radicale, ci sa ne continuam viata, pentru ca viata noastra merge inainte, oricat de greu ne-ar fi.

Trebuie sa fim mereu puternici si daca ajungem sa ramanem singuri, nu trebuie sa ne panicam, pentru ca pentru orice exista rezolvare. Nimic nu este de netrecut, chiar daca ne este foarte greu. Mereu putem gasi un umar pe care sa plange si putem alunga foarte usor singuratatea, apeland la prieteni, daca persoana pe care o iubeam nu mai exista.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *