De ce ne place sa amplificam dramele mai mult decat este necesar

De ce ne place sa amplificam dramele mai mult decat este necesar

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Oamenilor le place sa amplifice dramele din viata lor, mai ales cand este vorba de a castiga simpatia celorlalti sau pentru a-si plange de mila singuri. Ne place sa ne dam loviti daca avem ocazia si daca din acest lucru am putea sa obtinem vreun castig.

Oamenii amplifica dramele, pentru ca astfel cred ca vor castiga aprecierea celor din jur, care vor ramane alaturi de ei, pentru a-i sprijini. Uneori se intampla asa ceva, insa sensul ca gasim un umar pe care sa plangem, insa sunt si multe situatiile cand amplificarea dramelor din viata noastra sau simpla lor povestire, ne aduce mai multe necazuri decat lucruri pozitive.

Sunt multi oamenii carora le place sa rada de altii, atunci cand aud ca au probleme. In fata mimeaza faptul ca le-ar pasa, insa, pe la spate rad de ei pana nu mai pot. De asta trebuie sa avem grija cui si cum ii spunem despre dramele din viata noastra, pentru a nu ne face si mai rau singuri. De multe ori este sa ne descuram in continuare singuri, insa poti intalni si destule cazuri cand ai nevoie de ajutorul celorlalti.

Insa, asa cum am scris mai sus, toate problemele noastre trebuie sa se indrepte inspre urechile celor care ne vor binele si care ne pot ajuta cu adevarat. Exista destula lume rea, lume care se gandeste doar la ea si pe care oricum nu ar interesa-o prea mult dramele noastre. Amplificarea dramelor nu poate duce inspre ceva bun, pentru ca oamenii simt atunci cand faci acest lucru si, de obicei, te lovesc si mai tare cand te vad cazut jos. Cred ca ati simtit cu totii pe propria piele asa ceva.

Amplificarea dramelor nu este buna nici pentru ca s-ar putea sa ne obisnuim asa, adica sa ne plangem mereu de mila, in incercarea de a gasi sprijinul altora, in loc sa vedem cum putem iesi singuri din toata situatia neplacuta. Suntem oameni si, uneori, paharul cu probleme se umple si da pe dinafara, asa ca trebuie sa ne descarcam sufletul in fata altora, insa trebuie sa o facem cu destula abilitate, pentru a nu le lasa altora o falsa impresie asupra a ceea ce simtim.

Oamenii nu percep intotdeauna dramele noastre, asa cum le simtim noi, pentru ca daca nu te afli in aceeasi situatie, poti doar sa-ti inchipui si aceste inchipuiri sunt, de cele mai multe ori, mult mai blande decat ceea ce simtim noi in realitate. Se spune ca daca tie iti merge bine, ti se pare ca si altora le merge. Altii pot avea probleme mari, in timp ce tu o duci nemaipomenit de bine, de asta trebuie sa fii atent mereu la cei din jur, sa nu le creezi si mai multe probleme.

Amplificarea dramelor nu poate duce inspre nimic bun. In loc sa le amplificam, mai bine am vedea cum scapam de ele, cum putem avea succes in ceea ce dorim sa facem pe mai departe. Daca stam mereu si ne plangem de mila singuri, nu avem cum sa avansam si sa iesim din perioada mai putin buna in care ne aflam.

Daca asteptam sa ne ajute cineva, atunci putem pierde multi ani din viata noastra fara sa se intample asa ceva. Cel mai bine este sa ne ajutam singuri, iar atunci cand avem nevoie de sprijinul altora, sa apelam la familie si la prietenii nostri buni. Sper sa nu aveti parte de drame in viata voastra, ci de cat mai multa fericire.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *