De ce nu merge sa trimiti SMS de pe abonament Vodafone

Daca ai incercat sa trimiti un mesaj scurt (SMS) de pe abonamentul tau de la Vodafone si nu functioneaza, poti afla mai jos cum sa remediezi treaba.

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Intr-o zi, nu cu mult timp in urma, m-a rugat mama sa trimit un SMS de pe abonamentul ei, inspre o banca, pentru a activa un card, deoarece ea nu a reusit. Foloseste acel abonament Vodafone doar pentru convorbiri, nu pentru a trimite SMS-uri si nu-si dadea seama de ce nu merge sa trimita mesaje de pe el, ci doar sa primeasca.

Cum vine treaba asta, adica sa poti sa primesti mesaje, insa nu si sa trimiti? Am verificat si asa era: primea SMS-uri, insa nu mergea sa trimita.

Eu am cartela, tot Vodafone, si am incercat sa trimit de pe ea acel mesaj inspre banca respectiva, insa nu am putut, fiindca fusese inregistrat numarul ei si doar de pe el putea fi realizata treaba.

M-am uitat la centrul de mesaje al cartelei mele, dupa care am aruncat o privire pe al ei, ca mai apoi sa le verific pe site-ul Vodafone… si erau in regula: +40722004000 pentru abonament si +40722006000 pentru cartela mea.

Nestiind ce sa fac mai mult de atat si gandindu-ma ca este vreo restrictie din centrala, am sunat la Vodafone sa-i intreb. Stiti, nu de mult puteai accesa vocal optiunile din meniul Vodafone, dar, probabil, din cauza faptului ca multi nu s-au descurcat cu acel sistem, au trecut iar la “apasa tasta X”.

Am reusit destul de repede sa discut cu un baiat de la ei, i-am spus care este problema, iar el m-a sfatuit sa schimb numarul centrului de mesaje, din cel pentru abonament, pe cel pentru cartela.

In regula, hai sa incercam. Am dat pe speaker, am intrat in meniu, am modificat, dupa care am trimis un SMS pe mobilul meu si… stupoare: functiona. I-am multumit si am inchis.

Cum naiba de nu m-am gandit ca traim in Romania si daca ceva ar functiona asa cum trebuie, nu am mai fi noi?

Nici prin cap nu-mi dadea ca trebuie sa pun centrul SMS pentru cartela, pe abonament! Adica de ce ai pune un lucru destinat altui lucru?

Lucruri realizate fix cu fundu-n sus, ca pe la noi.

Daca aveti astfel de probleme, acum stiti cum sa le rezolvati, fara a mai suna la ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *