De ce Oraselul Copiilor a fost inchis

In weekend, nepotelul meu a zis ca trebuie sa mergem in Oraselul Copiilor, dorind sa se dea in roata, deoarece data trecuta nu a mai apucat sa faca acest lucru.

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Am fost acolo, ne-am apropiat de roata, am realizat poza de mai jos, ne-am apropiat si mai mult… pana cand am observat ca la casa de bilete exista un anunt mare, pe care scrie “Inchis”.

roata inchisa oraselul copiilor

N-am vrut sa cred ca-i adevarat, asa ca l-am intrebat pe omul care se ocupa de ea, daca afisul este real. Mi-a confirmat, dupa care a urmat un alt schimb de replici, afland ca nu doar roata lui este oprita, ci cam toate masinariile din Oraselul Copiilor, de doua luni de zile, doarece nu au aviz de functionare din partea I.S.U. In rest, au toate avizele, toate documentele necesare.

Roata era inclusiv blocata cu un lant, pentru a nu exista nici o discutie, chiar daca asta inseamna ca proprietarii ei pierd bani din cauza faptului ca nu functioneaza.

“Pana in urma cu doua luni totul era bine, iar acum, dintr-o data, nu mai suntem in regula.” mi-a spus domnul respectiv, cu o doza semnificativa de amaraciune in glas.

Si il inteleg, iar mai jos va voi explica de ce.

Noi, ca romani, nu avem absolut deloc masura lucrurilor. Nu ne plac regulile, pe unele nu le stim sau nu le avem, iar cele care exista nu ne place sa le respectam.

Nu mergem uniform, in sensul ca astea sunt regulile si toata lumea le respecta, ci incepem sa ne gandim la ele doar dupa ce se intampla vreo tragedie si doar pentru o perioada limitata.

Atunci cand lucrurile merg din inertie si totul este, aparent, foarte bine, nu ne pasa de nimic. In momentul in care se intampla o tragedie precum cea din clubul Colectiv, nu doar ca incepem iar sa respectam regulile, dar ne dam peste cap sa facem mai mult decat trebuie.

Exageram si atunci cand nu stim sa respectam legislatia in vigoare, exageram si mai rau dupa ce se intampla un lucru rau, din cauza nepasarii noastre, tocmai pentru ca nu stim si nu vrem sa ne inscriem, sa ne pastram, pe un anumit curs, unul al normalitatii.

La noi este “s-a intampla ceva rau, hai sa ne dam peste cap si sa luam masuri exagerate, pentru a nu fi acuzati chiar noi de acele rele sau a nu ne pierde locul de munca, asta chiar daca poate suntem si noi vinovati”.

Si asa au inceput ei sa inchida Arena Nationala, pe motiv ca acoperisul nu era in regula, in caz de incendiu, cu toate ca trecea testele efectuate in Germania, o tara in care nu cred ca isi permite nimeni sa se joace atunci cand vine vorba despre astfel de lucruri, dupa care au trimis tot felul de oameni care stateau degeaba pe la unele locuri de munca, sa nu ia foc vreun lucru pe acolo si multe astfel de lucruri.

La fel cred ca se intampla si cu Oraselul Copiilor. Hai sa nu le dam aviz, ca daca se intampla ceva raspundem noi, iar chestiile prin astfel de parcuri de distractii s-au intamplat peste tot, inclusiv in tarile civilizate.

Nu avem deloc masura lucrurilor. Nu ne pasa de absolut nimic, pana nu se intampla ceva rau, dupa care exageram cu masurile luate, doar pentru un timp, ca mai apoi sa ne comportam exact la fel. Pana se intampla iar ceva negativ si iar avem acel sentiment puternic de deja-vu.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *