De ce să nu-ţi faci blog pe platformă gratuită

ganditor

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

În afară de cik.ro, care în mare parte este un blog generalist cu o uşoară aromă de securitate IT, mi-am mai deschis în urmă cu nu foarte mult timp un blog pe platforma gratuită a celor de la Google, Blogger. Acela este un blog mai de suflet, unde-mi pot aşterne trăirile, gândurile, sentimentele în linişte, puţini fiind cei care ştiu că-mi aparţine.

Toate bune şi frumoase până într-o zi când îmi găsesc blogul blocat şi propus pentru ştergere, de către sistemul automat al acestora, pe motiv de spam.

Mă gândesc că nefiind vorba de interacţiune umana, este o greşeală şi apăs repede acel buton pentru a-mi fi restabilit blogul, completez captcha şi aştept răspunsul celor de la Google, care a venit după câteva zile sub următoarea formă:

„Bună ziua, Blogul dvs. de la adresa xyz a fost examinat şi s-a confirmat faptul că încalcă Termenii şi condiţiile serviciului Blogger privind: SPAM. În conformitate cu aceşti termeni, am eliminat blogul, iar adresa URL a acestuia nu mai poate fi accesată. Pentru mai multe informaţii, consultaţi următoarele resurse: Termeni şi condiţii: Politică de conţinut Blogger: – Echipa Blogger”

Văzând că se îngroaşă gluma, le-am trimis un răspuns în care le-am precizat că trebuie să fie vreo eroare, deoarece din cele aproape 100 de articole, nici măcar unul nu conţine vreun link extern, deci nu are cum să fie spam. Nu prea mi-am pus mare speranţă în vreo rezolvare favorabilă mie şi deja mă gândeam să îmi mut articolele aici, când am primit din partea lor acest e-mail:

„Bună ziua, Am primit apelul dvs. privind blogul xyz. În urma unei examinări suplimentare, am constatat faptul că blogul dvs. a fost marcat, în mod eronat, de către sistemul nostru automat ca blog care încalcă Termenii şi condiţiile şi, prin urmare, v-am restabilit blogul. Vă cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate şi vă mulţumim pentru răbdarea de care aţi dat dovadă pe parcursul procesului de examinare. Vă mulţumim pentru înţelegere. Cu respect, Echipa Blogger”.

Ce vreau eu să subliniez aici este că avantajele de a avea un blog pe o platformă gratuită, precum Blogger, sunt multe, cum ar fi faptul că ai un anumit grad de confidenţialitate şi cel mai important, în opinia mea, eşti la adăpostul cloud-ului de flood, nu cum s-a întâmplat săptămâna trecută când serverul pe care este găzduit şi blogul acesta, a primit DDoS şi cik.ro a fost indisponibil pentru mai mult de 30 de minute, până când băieţii de la hosting au reuşit să blocheze atacul.

Însă toate aceste beneficii, pe care ţi le oferă o platformă mare de blogging, sunt anulate de faptul că acel subdomeniu, blogul în sine, nu îţi aparţine şi îţi poate fi închis oricând, din orice motiv, tu neputând face mai nimic pentru a stopa această desfăşurare de evenimente, lucru care nu se prea poate întâmpla cu domeniul web propriu.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Un comentariu

  1. adevarat!! pentru ambele trebuie sa ai grija: la unul la continut, la altul pentru securitate.
    in plus, Google a mai facut d-astea, Google Reader s-a inchis de pe o zi pe alta fara drept de apel 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *