De ce se sinucid actorii de comedie?

funny time

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Poate sună puţin ciudat “De ce se sinucid actorii de comedie?” şi ar fi fost mai nimerit un “De ce se sinucid oamenii, în general?” însă, din cauza faptului că recent am pierdut unul dintre marii reprezentanţi ai acestui gen cinematografic, nu pot să nu mă întreb de ce recurg unii oameni la un gest atât de extrem, ştiind că vor lăsa în urma o lume plină de regrete.

Robin Williams nu este singurul actor de comedie care a decis să ne părăsească mult prea devreme, existând şi alţii înaintea lui, unii care mi-au plăcut cel puţin la fel de mult ca el. Dintre aceştia, nu pot să nu mă gândesc la Chris Farley, un actor de comedie excelent, pe care-l ştim cu toţii din filme care ne-au amuzat din plin, precum “Beverly Hills Ninja” şi “Almost Heroes”. Cel din urmă film, pe care l-am văzut de nenumărate ori, deoarece este mult prea tare, merita fără îndoială un loc în top 10 al celor mai bune filme de comedie, însă, spre ruşinea mea, am uitat de el la momentul respectiv. Din păcate, nici Chris Farley nu a mai dorit să ne facă să râdem şi în alte filme, fiindcă la sfârşitul anului 1997 a murit din cauza unei supradoze.

Înainte de a încerca să înţelegem de ce actorii de comedie se sinucid, mi-am adus aminte de ceea ce ne spunea un profesor despre cei care iau astfel de decizii. Din experienţa acestuia de medic legist şi ţinând cont de statistică, în cazul cazul în care ideea de suicid a început să se înfiripe în mintea unui om, în marea majoritate a situaţiilor, nu prea mai poate fi scoasă de acolo. Chiar dacă persoana respectivă nu reuşeşte să se sinucidă din prima încercare, deoarece modalitatea pe care a folosit-o nu a fost de aşa natură încât să conducă înspre rezultatul dorit de ea sau cineva a ajuns la timp şi a salvat-o, până la urmă tot îşi va duce planul la capăt. Asta înseamnă că oricâte probleme ai avea şi oricât de grea ar fi viaţa, nu trebuie nici măcar să-ţi treacă prin cap să recurgi la aşa ceva. Tot acel profesor ne spunea că persoanele care se sinucid, au anumite probleme psihice. Probabil aşa şi este, mai ales dacă ne gândim că graniţa dintre ceea ce-i normal şi ceea ce-i anormal, este atât de subţire şi fragilă.

Întorcându-ne la actorii de comedie, aceştia se sinucid fiindcă în spatele unei persoane foarte vesele, una care reuşeşte să transmită acea stare de fericire şi altora, pot fi multe drame, multe probleme majore, unele care atunci când încep să se adune într-o cantitate suficient de mare, devin o povară de nesuportat.

Aceste probleme nu pot fi zărite fiindcă oamenii sunt egoişti şi, de multe ori, observă doar ceea ce vor ei să vadă sau fiindcă acei actori sunt atât de buni, încât nu-şi pot abandona rolurile nici măcar atunci când vine vorba de viaţa personală, numai că ele se transformă, din păcate, din comedie în dramă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *