De ce sunt unii oameni atat de autoritari

De ce sunt unii oameni atat de autoritari

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Oamenii vor sa fie cat mai autoritari, indiferent de situatia peste care dau, sa fie cat mai autoritari in relatiile cu ceilalti. Oamenii vor sa-si impuna punctul de vedere, vor sa fie autoritari, cauzele fiind mai multe. In primul rand, atunci cand tu reusesti sa-ti impui punctul de vedere in fata celorlalti, asta inseamna o dovada de putere. Oamenii au nevoie sa se simta puternici si atunci cand reusesc sa-i domine pe cei cu care intra intr-o discutie, indiferent de natura ei, faptul ca se simt ascultati, le da un sentiment de bine.

Oamenii vor sa fie autoritari, fiindca acest lucru le creste increderea in sine, iar acestia au nevoie mereu de confirmarea ca sunt asa cum se vor a fi ei. Autoritatea vine din faptul ca oamenilor nu le place sa fie subordonati celorlalti. Le place sa conduca ei, nu sa fie condusi. Unii oameni sunt autoritari, fiindca asa au fost invatati, pentru ca au trait intr-o familie care le-a impus anumite rigori si caractere de lideri. Alti oameni sunt autoritari fiindca s-au invatat sefi si le face placere sa-i conduca pe ceilalti.

Autoritatea oamenilor este buna atat timp cat ea este indreptata inspre a face lucruri pozitive. Atunci cand aceasta autoritate este pusa in slujba lucrurilor negative, ea devina una de care te feresti, de care iti este frica. Autoritatea oamenilor trebuie sa fie una cu masura, nu una care sa-i injoseasca pe ceilalti, sa-i umileasca. Autoritatea oamenilor trebuie sa fie una care sa-i conduca pe acestia inspre viitor, inspre progres, nu inspre epoci care nu au legatura cu cea in care traim. Vrem sa fim autoritari, vrem sa ne fie auzit cuvantul, insa trebuie sa facem toate aceste lucru numai atunci cand stim sigur ca venim cu lucruri ajutatoare, cu lucruri noi, nu fiindca trebuie sa ne hranim orgoliul.

Daca nu tinem cont de aceste lucruri minime, autoritatea noastra poate sa treaca foarte usor dintr-o parte buna si pozitiva a lucrurilor, in una negativa si neplacuta. Ne plac oamenii integri, oamenii care sunt respectati atunci cand vorbesc, fiindca stim ca o vor face cu gandul la a infaptui lucruri bune, nu cu gandul doar de a fi autoritari, de a le arata celorlalti ca ei sunt sefii. Autoritatea oamenilor este buna, atat timp cand ea este indreptata inspre lucruri bune. Daca vrem sa mergem spre directia cea dreapta, atunci trebuie sa ne comportam ca atare.

Trebuie sa fim corecti atunci cand suntem autoritari, pentru ca altfel riscam sa devenim niste adevarati tirani, la un nivel mai mic sau mai mare. Noi suntem oameni buni si nu dorim sa inspiram frica nimanui, asa ca toata aceasta rigoare, toata aceasta autoritate de care dam dovada, trebuie sa fie intoteauna indreptata inspre ceea ce consideram si vedem noi si ceilalti ca este bine. Chiar si despre cei mai buni oameni se pot auzi vorbe ca ar fi rai, pentru ca oamenii nu judeca evenimentele toti la fel, sau unii dintre ei au tot felul de interese, insa ceea ce conteaza este parerea majoritatii celor care ne cunosc. Putem fi buni si fara sa primim laude sau premii, insa parca este bine si atunci cand ne sunt oferite.

Autoritatea noastra trebuie sa se sfarseasca acolo unde incalcam drepturile altora, fiindca autoritatea se poate transforma foarte repede in ferocitate. Sper sa fiti niste oameni autoritari, insa sa dati dovada de masura in tot ceea ce faceti, pentru a nu ajunge sa va fie rusine cand va uitati in spate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *