De ce trebuie oamenii sa colaboreze intre ei

De ce trebuie oamenii sa colaboreze intre ei

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Astazi o sa discutam despre oameni si despre modul in care acestia colaboreaza unul cu celalalt, atunci cand simt ca au nevoie de ajutor, cand cred ca impreuna cu altii pot reusi mai multe lucruri, cand nu vad calea de a rezolva ceva sau atunci cand realizeaza acest lucru zi de zi, deoarece stiu ca unde sunt mai multe maini si treaba este terminata mai repede.

Colaborarea dintre oameni a fost mereu un subiect de discutie, deoarece ea nu decurge natural, asa cum s-ar intampla intr-o lume perfecta, adica una pe care nu avem unde sa o intalnim. Oamenii au si au avut mereu intentii ascunse, care sa se transforme in beneficii persoane, daca este posibil, atunci cand lucreaza cu altii. Oamenii au dorit mereu sa isi atraga aceste beneficii doar de partea lor si sa-i lase pe ceilalti cu buza umflata, deoarece daca mie imi este bine, nu mai imi pasa de tine.

De asemenea, oamenii nu au fost mereu cei mai cinstiti atunci cand a venit vorba de colaborare, incercand de multe ori sa-si atraga intr-un mod exclusiv laudele asupra unei munci terminate, desi la acel proiect au participat si alte persoane, care s-au implicat mai mult sau mai putin. Sunt unele cazuri cand cel care se lauda cu o anumita realizare, nici macar nu a avut vreo minima contributie la proiectul respectiv, ci a fost persoana care vrut doar sa beneficieze de ovatiile nemeritate ale publicului, adevaratii eroi ramanand mereu in urma.

In alte cazuri, colaborarea nu sfarseste bine tocmai pentru ca o anumita parte incearca sa castige mai mult decat cealalta, desi la inceput a existat promisiunea de a imparti frateste castigurile. Sunt alte situatii in care oamenii nu se inteleg intre ei, nu sunt compatibili, deci nici nu pot colabora atat de bine pe cat si-ar dori ei.

Sunt o multime de lucruri care pot impiedica o colaborare de succes dintre mai multi oameni, pentru ca suntem caractere diferite, fiecare avand anumite caracteristici placute, insa si unele mai putin frumoase. Oamenii ajung foarte greu sa se inteleaga la perfectiune intre ei, fiindca toate aceste deosebiri dintre persoane, ajung sa devina adevarate cratere puse in fata comunicarii dintre persoanele in cauza.

Pe langa colaborarea mai mult sau mai putin benefica dintre oameni, exista si persoane care nu doresc sa colaboreze cu nimeni. Cred ca pot face orice de unii singuri si altii ar putea sa-i incurce, deoarece nu au determinarea lor, nu au cunostintele lor, nu sunt suficient de motivati pentru a face fata in conditii de munca multa si stres. Poate unele lucruri sunt adevarate si unii dintre acesti oameni chiar ajung sa realizeze fapte mari, fara a primi ajutor din exterior, insa, de cele mai multe ori, oamenii au nevoie unii de altii atunci cand vor sa duca la bun sfarsit un proiect mare, numai si pentru simplul fapt ca poate tu nu ai mereu ideile cele mai bune si poate veni cineva cu un gand bun, care sa aduca un plus de valoare muncii tale.

Asta daca esti in stare sa vezi lucrurile pozitive si gandirea ta nu este intunecata de faptul ca tu crezi ca acea persoana doreste sa-ti fure munca si sa te lase pe tine in umbra, desi tu ai fost cel care a demarat totul.

Sunt foarte multe lucruri de discutat pe aceasta tema si foarte multe variabile de luat in calcul, insa ajutorul dintre oameni trebuie sa existe mereu, pentru ca numai asa putem privi cu incredere in viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *