De ce trebuie sa fii mai bun atunci cand toti ceilalti sunt rai

De ce trebuie sa fii mai bun atunci cand toti ceilalti sunt rai

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Societatea in care traim este una rea, fara discutie, una indreptata numai inspre lucruri egoiste, care nu au legatura cu binele comun, cu bunastarea tuturor oamenilor. Lumea a devenit un loc din ce in ce mai putin placut, pentru ca toti vor numai binele lor, nu si pe al altora. Daca noua ne este foarte bine, ce mai conteaza ca altora le e rau? Cam asta este gandirea generala, pe care multi oameni o au si care este una ce nu poate aduce nimic bun, nici pentru ei nici pentru altii.

Atunci cand tu te gandesti numai la tine, atunci cand incerci sa faci orice sa-ti fie doar tie bine si la altii nu te gandesti, nu are cum sa vina nici peste tine un val de fericire, atunci cand ne referim la viata pe termen lung, fiindca atunci cand te gandesti la rele, le atragi pe acestea si inspre tine. Trebuie sa ne schimbam gandirea atunci cand ne raportam fata de ceilalti si trebuie sa facem orice, atat cat putem fiecare, pentru a le fi si altora bine, adica, mai bine spus, trebuie sa fim, sa devenim, niste oameni mai buni decat suntem in acest moment.

Poate unii dintre voi isi duc viata asa cum trebuie, cu gandul si la altii, nu numai la ei, dar sunt sigur ca exista si persoane care vor numai ei sa o duca bine, iar altora poate sa le fie oricat de greu, pentru ca nu le pasa de ei. Aceasta nepasare poate sa ne loveasca si pe noi, mai mult si mai tare decat credem, intr-un moment al vietii noastre si atunci vom dori sa existe cineva care sa ne intinda o mana de ajutor.

De obicei, sunt cazuri multe cand cei care ii ajuta pe altii, nu primesc si ei aceleasi lucruri la nevoie, insa exista o urma de speranta, dar atunci cand tu stii ca nu ai ajutat pe nimeni, toata viata ta, nici macar nu ar trebui sa te astepti ca vei primi ajutor sau el va fi doar unul care in mica masura te poate scoate din situatia neplacuta prin care treci.

Trebuie sa devenim mai buni si sa-i ajutam pe altii, chiar daca nu vom avea si noi niciodata nevoie de ajutorul celor pe care ii scoatem din problemele pe care le au. Pentru ca asa trebuie sa procedam, pentru ca trebuie sa aratam ca suntem mai buni decat altii si nu are cum sa nu ne fie si noua bine. Binele vine doar daca faci si tu bine, la randul tau.

Daca esti o persoana avara, una zgarcita, care se gandesti doar la binele lui si al familiei lui, atunci, cu siguranta, vor exista momente de cumpana in viata ta, cand este posibil sa nu te ajute nimeni nici pe tine. Trebuie sa fim mai generosi cu ceilalti si sa venim in sprijinul lor, pentru ca o fapta buna iti va face toata ziua mult mai placuta. Incercati sa faceti ceva bun, sa vedeti cum in acea zi veti avea o stare de spirit mult mai buna, veti fi fericiti toata ziua.

Imi doresc mult sa va o lume inclinata inspre a face bine, mult mai mult decat inspre a face rau. De rautate suntem satui cu totii, pentru ca o vedem zi de zi in jurul nostru, asa ca nu trebuie sa facem si noi parte dintre cei care imping rautatea si mai in fata. Noi trebuie sa fim un pic mai buni, pentru ca astfel contribuim la o lume mai buna si chiar daca astazi nu se vad rezultatele, poate maine sau in anii ce vor veni vom vedea o schimbare majora in tot ceea ce se intampla prin jurul nostru.

Sper sa deveniti cu totii niste oameni mai buni decat sunteti in acest moment!

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *