De ce trebuie sa ne cerem mereu scuze atunci cand gresim

De ce trebuie sa ne cerem mereu scuze atunci cand gresim

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

De multe ori gresim, pentru ca suntem oameni si suntem supusi greselii, iar cand facem acest lucru, mai ales daca suntem niste oameni ce actioneaza normal in marea majoritate a timpului, dorim sa ne cerem scuze pentru erorile facute.

Niciodata nu este usor sa-ti ceri scuze. Tuturor ne este greu sa recunoastem ca am fost vinovati si sa incercam sa ne cerem scuze fata de cei care am gresit, insa asta trebuie sa facem. Trebuie sa lasam orgoliul la o parte si sa ne cerem scuze fata de cei care nu au nici macar o vina ca noi am judecat situatii intr-un anumit fel, care nu are legatura cu realitatea, sau ca am cedat sub impulsul nervilor.

Absolut de fiecare data cand gresim, trebuie sa ne cerem scuze fata de cei pe care i-am nedreptatit, chiar daca ne este greu, pentru ca altfel am fi doar niste persoane nedrepte, unele care nu pot spune despre ele ca sunt bune sau intelepte. Sunt oameni care se cearta si nu-si mai vorbesc vreo cativa ani de zile sau pana la sfarsitul vietii, iar acest lucru nu are cum sa fie ceva bun.

Daca am gresit, trebuie neaparat sa ne cerem scuze. Daca altii gresesc fata de noi, trebuie sa isi ceara si ei scuze, sau sa ii facem noi, prin comportamentul nostru, sa inteleaga ca au gresit. Chiar daca nu noi am fost vinovatii, putem face primul pas catre impacare, dovedind astfel multa maturitate, intelegere a vietii si intelepciune. Vedeti voi, in functie de gravitatea faptelor noastre si scuzele pot sa nu sa aiba efect. In cazul unor probleme mai putin grave, cum ar fi, de exemplu, atunci cand am mintit pe cineva cu un lucru care nu are o atat de mare importanta, scuzele pot fi mai usor acceptate.

In cazul unor fapte mai grave, scuzele chiar daca vin din partea noastra, ele pot sa nu fie acceptate niciodata, de aceea este foarte bine sa nu se ajunga sa avem nevoie sa ne cerem scuze. Este mai bine sa evitam intotdeauna situatiile conflictuale, pentru ca ele nu conduc inspre nimic bun. De cele mai multe ori, acestea ajung sa ne faca sa ne certam si cu cei mai buni prieteni, sau si mai rau, cu membrii familiei, ajungand in niste situatii cum nu si-ar dori nimeni, niciodata.

Cel mai bine este sa judecam cat se poate de atent miscarile noastre urmatoare, sa vedem cat de mult ne afecteaza pe noi si cat de mult ii afecteaza pe altii. Indiferent de ceea ce am face, orice actiune a noastra are si un efect, iar daca acel efect conduce catre nedreptatirea altora, nu mai avem voie sa ne ducem planul inainte. Trebuie sa fim niste persoane responsabile, in marea majoritate a timpului, nu unele care le nedreptatesc pe altele, doar pentru propriile placeri.

Scuzele pot fi foarte tarzii, asta trebuie sa retinem si nu ma refer strict la momentul in care le adresam, ci la faptele pe care ele trebuie sa le repare. Unele nu pot fi reparate niciodata, fiindca sunt atat de grave, incat iertarea poate sa intervina, insa nu si uitarea.

Trebuie sa avem mereu grija atat de noi, de familia noastra, de prietenii nostri, cat si de toate persoanele pe care le intalnim, pentru a nu ajunge in astfel de situatii.

Sper sa fiti niste persoane atat de echilibrate, incat sa nu fie nevoie niciodata sa va cereti scuze, fata de nimeni, sau momentele in care veti face acest lucru, sa fie cat mai usoare si cat mai putine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *