De la 3×3 EuroTour 2014, la FIBA 3×3 European Championships 2016

romania fiba 3x3 eurotour 2016 fete baschet

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Daca tot am fost la prima editie de baschet 3 la 3 disputata in Romania, in 2014 si denumita, cum altfel, 3×3 EuroTour, am zis ca trebuie sa merg si anul acesta la FIBA 3×3 European Championships si nu imi pare rau ca am facut acest lucru.

Deoarece am fost la ambele editii de baschet 3×3, nu am cum sa nu fac o comparatie intre acestea.

Ambele au fost simpatice, au avut farmecul lor, plusuri si minusuri.

Un plus pentru editia din acest an a fost reprezentat de locatia in care s-a desfasurat evenimentul: Afi Palace Cotroceni, spre deosebire de 3×3 EuroTour 2014, care a avut loc in Piata Universitatii. Mai multa lume, mai confortabil, datorita aerului conditionat din mall.

Pe langa locatie, editia din acest an de baschet 3×3 parca a fost mai bine organizata, mai dinamica, din toate punctele de vedere. Pe langa meciurile de baschet, au fost si foarte multe concursuri, premii, demonstratii, deci o atmosfera care nu prea ti-a dat voie sa te plictisesti. Atmosfera a fost intretinuta inclusiv de catre majoretele de la „Dracula’s Girls„, cele care au participat la FIBA 3×3 2016, la fel cum au facut-o si in 2014, la 3×3 EuroTour.

Cu siguranta la editia din acest an a participat mult mai multa lume, deoarece daca vineri si sambata am mai gasit cate un loc un „tribunele” amenajate de catre organizatori, duminica, atunci cand au avut loc si finalele, nu a mai fost posibil acest lucru, asa ca am fost nevoit sa vad si sa filmez evenimentul, de la urmatorul etaj al complexului comercial.

Si am avut ce filma, deoarece au fost multe meciuri bune. Nu le-am putut inregistra pe toate, deoarece nu m-au tinut bateriile aparatului foto, insa am urcat destule videoclipuri pe canalul de YouTube Cik.Ro.

Din pacate, la editia de baschet 3 la 3 de anul acesta am simtit si unele lucruri care au lipsit, cum a fost meciul dintre Turcia si Grecia, din 2014, acolo unde a existat atat de multa darurire si atat de multe ambitii, incat cele doua echipe au fost cat pe ce sa se ia la bataie. Superb meci!

Din pacate, anul acesta, echipele masculine ale Turciei si Greciei nu au mai reusit sa se califice in finale.

La fel s-a intamplat si cu amicele mele, olandezele, care nici ele nu au reusit sa ajunga in ultimul act al FIBA 3×3 2016.

Au lipsit destule echipe care au jucat in 2014, insa nu si Romania. Tara noastra a fost reprezentata atat la fete, cat si la baieti.

Baietii nostri au incercat sa-si apere titlul castigat in 2014, insa, din pacate, au fost eliminati in sferturi de catre Serbia, cei din urma ajungand in finala competitiei, pe care au pierdut-o in fata Sloveniei.

Daca ma asteptam la mai multe lucruri din partea echipei de baschet 3 la 3 masculin a tarii noastre, surpriza a venit din partea fetelor, care au reusit sa se califice in finala, insa acolo au pierdut in fata Ungariei. Pacat, ar fi fost ceva sa castigam finala feminina.

Una peste alta, editia 2016 a turneului final de baschet 3×3 a fost una reusita, din foarte multe puncte de vedere, asa ca poate va fi organizata anual in tara noastra, nu o data la doi sau mai multi ani.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *