De unde să descarci gratuit poze pentru blogul tău

cum sa

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Nu este vreun mare secret că pozele îţi pot da un plus de valoare blogului, că reprezintă acea picătură de culoare care îţi pune mai bine în lumină articolele, le face mai interesante şi pot accentua mesajul transmis de ele.

Dacă importanţa pozelor nu poate fi contestată, în ceea ce priveşte beneficiile pe care acestea le aduc site-ului tău, singura problemă care se mai pune este de unde putem face rost de ele, deoarece nu poţi să-ţi arunci buzduganul pe Google, aşa cum ar face zmeul cel rău şi să consideri că orice imagine poate fi a ta, fără să întrebi pe nimeni şi fără să plăteşti ceva.

O modalitate simplă de a îţi procura poze este să le realizezi chiar tu, însă asta poate presupune unele neajunsuri, cum ar fi: nu ai aparat de fotografiat, nu te pricepi să le faci, nu se mulează pe tema articolului şi aşa mai departe.

O altă metodă ar fi să le cumperi, însă dacă tu consideri că nu se merită investiţia, iată trei locuri de unde poţi să descarci gratuit poze pentru blogul tău:

1. sxc.hu care de puţin timp s-a transformat în freeimages.com Îţi faci cont şi poţi descărca poze la rezoluţie mare, actualul acord de folosire neprevăzând obligativitatea de a preciza sursa, de a da link.

Link-urile externe pe care tu le oferi cu atât de multă generozitate, faci abuz de ele chiar, pot fi cele pentru care la următorul update de PageRank te vei întreba de ce ţi-a mai coborât site-ul o poziţie.

2. flickr.com Nu toate imaginile de pe Flickr sunt gratuite, însă dacă ai grijă să bifezi la “Advanced Search” opţiunea “Only search within Creative Commons-licensed content”, atunci vei găsi o mulţime de imagini free. Nu uita să precizezi cine este autorul acestora.

Cum descarci poze de pe Flickr: îţi alegi  poza , o deschizi şi în panoul din dreapta vei observa trei puncte “More Actions”. Dai click pe ele şi îţi apare opţiunea de download.

3. freedigitalphotos.net Poţi descărca orice poză, însă numai rezoluţia cea mai mică, pentru restul trebuie să plăteşti. Dacă nu ai nevoie de rezoluţii mari, aceasta poate fi o soluţie. Şi aici trebuie să precizezi sursa.

Şi dacă tot ai găsit pozele cele mai potrivite pentru site-ul tău, ai grijă să nu le pui la rezoluţie maximă şi să le comprimi, pentru o încărcare cât mai rapidă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *