Despre eutanasierea câinilor

caini vagabond

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Nu aveam blog pe atunci, aşa că o să comentez acum subiectul “eutanasierea câinilor”, fiind încă unul de actualitate.

Când am citit prima ştire cu “un câine a omorât un copil”, nu mi-a venit să cred că asta se poate întampla în anul 2013, în România. Imediat, m-am închis în carapace şi nu am mai vrut să aflu detalii, pentru că nu suport să citesc/văd ştiri în care copilaşii suferă.

Nu mă înţelegeţi greşit, am mai intrat pe site-uri de genul Ogrish, apoi LiveLeak, am participat în facultate la câteva autopsii, deci nu sunt chiar slab de înger, dar pur şi simplu nu-mi plac ştirile în care cei mici sunt maltrataţi.Mi-am adus aminte că era un clip pe LiveLeak, în care un rottweiler ataca un puşti, reuşind să-l vizionez în totalitate după multe încercări.

Până la urmă am vazut o poză cu Ionuţ, pe prima pagină a unui ziar de ştiri on-line şi m-am întristat iar.

Iubesc animalele, dar sunt de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân, care nu sunt adoptaţi în termenul legal. De ce spun asta? Pentru că niciun animal nu merită să îndure frig, să stea nemâncat, sa fie lovit etc, ajungând să se sălbăticească şi să producă tragedii.

Şi nu, niciodată, dar absolut niciodată, viaţa unui animal, indiferent care ar fi el, nu este mai presus de cea a unui om, cu atât mai puţin a unui îngeraş nevinovat.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *