Despre filmul Jurassic World si CinemaPRO

Jurassic World 2015

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Imi plac filmele science-fiction. Si cartile. Am citit „Jurassic Park” in urma cu multi ani de zile, dupa care am vazut si filmul regizat de marele Steven Spielberg, cel pe care m-am suparat ca n-a reusit sa-l faca exact asa cum mi-am imaginat eu. Evident, nici nu avea cum, chiar daca discutam despre unul dintre cei mai buni regizori ai tuturor timpurilor.

Spre deosebire de Jurassic Park, Jurassic World nu a mai fost regizat de catre Steven Spielberg, ci de Colin Trevorrow, si nici nu a mai fost inclus in acesta unul dintre actorii mei preferati, Sam „Merlin” Neill. In plus, parca nici trailerul noului Jurassic nu-i unul dintre cele mai reusite.

Cu toate acestea, trebuia sa merg sa-l vad. Chiar si pentru faptul ca am si eu un dinozaur acasa.

Sa merg, insa unde, pentru ca lumina la The Light Cinema a fost stinsa?

Ma gandeam sa merg la Patria, pentru ca n-am mai fost pe acolo de la „Deep Blue Sea”, insa, din cauza faptului ca ruleaza de doua ori pe zi, iar ora unsprezece trecuse si nici nu mai aveam rabdare pana la opt seara, am ajuns la CinemaPRO.

Ca tot este amplasat in aceeasi locatie in care era si cinematograful Luceafarul, acolo unde am inghetat incercand sa vad filmul Naufragiatul.

Si astazi era racoare in sala, insa una placuta, ca pentru o zi calduroasa de vara, nu ca pe afara.

Pentru cei care inca nu ati fost pe acolo, vreau sa va spun cateva lucruri despre CinemaPRO:

– personal amabil, zambaret si care are grija sa-ti ofere exact locul pe care il vrei in sala. Evident, dintre cele disponibile.

– sala moderna, curata, aerisita. Scaune confortabile, cu loc pentru pahar. Spatiu cam mic pentru picioare, insa nu-i ceva extrem de deranjant pentru mine, nefiind nici vreo persoana inalta.

– calitatea imaginii este una de nota zece, cu mult peste alte cinematografe. RealD 3D face diferenta. Sunet decent.

– lume civilizata. Am fost peste cincizeci de oameni in sala, de toate varstele, insa zgomotele au fost unele normale, nederanjante. Nu m-am simtit precum in tarcul cu primate.

– preturi decente. Doar nouasprezece lei, pentru o premiera 3D, duminica, eu spun ca-i in regula.

bilet Jurassic World 2015

Cam atat despre CinemaPRO.

Filmul a fost mai bun decat ceea ce am vazut in trailer, insa nu-i vreo capodopera.

Povestea, pe scurt: oamenii vor din ce in ce mai mult. Mentalitatea de consumator naste monstri, iar in Jurassic World acestia sunt cat se poate de reali si pusi pe rele, situatiile limita reusind sa te tina cu sufletul la gura cam pe tot parcursul filmului.

Asta inseamna ca Jurassic World se descurca destul de bine la capitolul suspans, acesta fiind punctul forte al filmului. Si la capitolul efecte speciale, care sunt destule, chiar daca nu neaparat unele care sa te dea pe spate, ca in cazul pumnalului din „Printul Persiei: Nisipurile timpului”.

In ceea ce priveste prestatia actorilor, in afara de Bryce Dallas Howard (Claire), care se descurca destul de bine, cam de nota opt, si de Chris Pratt (Owen), care-i de-un cinci, ceilalti interpreteaza mediocru. Nici macar Vincent D’Onofrio, care-i un actor bun si care a jucat mult mai bine in alt film al acestui an (Run All Night) nu pare sa se integreze in peisaj.

Owen si Claire s-au tachinat, s-au sarutat, au smuls cateva chicote prin sala cu discutiile lor spumoase si au mai salvat situatia.

Pe langa discutiile inteligente, au fost si unele momente de umplutura, presarate cu drame care nu erau necesare si care au mai salvat din bugetul filmului, unul si asa mare. Nu multe, insa au fost.

Per total, Jurassic World este un film bunicel, antrenant, al carui buget insemnat se regaseste in efectele speciale care nu-ti lasa impresia de „ieftin”.

Colin Trevorrow este un regizor de viitor, care nu pare sa faca in graba lucrurile.

Nota mea pentru Jurassic World: sase.

De vazut.

Foto: trailer oficial Jurassic World – Universal Pictures

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *