Despre justitia omeneasca

Despre justitia omeneasca

Idei afaceri in 2022 si domenii Internet! Business ideas in 2022 and premium domain names!

Ai fost vreodata victima injustitiei? Ti s-a facut vreo nedreptate, fara a putea raspunde sau a te apara? Cine sunt cei care te pot acuza? Oare unii oameni pot sa judece alti oameni? Cine le da dreptul acesta?

Mereu m-am gandit ca a merge pe drumul drept tine de alegerea fiecaruia si nu de deciziile altora. Doar de tine depinde sa te situezi pe calea proprie, insa aceasta cale trebuie sa fie una demna, inclinata spre fapte pozitive, nu negative.

Daca-ti creezi o scara a valorilor bine definita si care are la baza principii sanatoase, atunci justitia nu mai poate avea efecte asupra ta, deoarece nimeni nu va mai fi capabil sa te judece, nu va mai avea caderea asta. Tu vei fi judecat de propria constiinta si de regulile pe care singur ti le-ai impus. Vei fi propriul tau stapan si vei apartine regulilor propriului joc.

Doar o persoana capabila de decizii si de consecinte se poate adapta unor reguli de joc impuse chiar de ea. E greu sa te mentii pe o singura linie, fara a te abate de la aceasta, insa cu multa vointa, ambitie si calm, se poate ajunge si la asa ceva.

Unii isi doresc, altii nu, dar cu siguranta fiecare vrea sa fie judecat doar de constiinta lui, nu de a altora. Cei care vor sa te judece, intai sa se uite la propria persoana, la faptele rele pe care le-au facut si la cele pozitive, ca apoi sa le puna in balanta si sa vada in ce parte se inclina.

In concluzie, singura judecata dreapta asupra ta, poate fi data doar de tine.

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *