Despre Visa payWave

Visa payWave

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Cum tocmai era pe cale să-mi expire cardul de debit Visa, de la ING, am fost zilele trecute să-mi iau altul, tot de la ei. De ce de la ING? Pentru că ştii sigur că poţi să-l foloseşti peste tot, cumpărături Internet, plăţi, PayPal şi, cel mai important, cei de la ING acordă o atenţie sporită securităţii utilizatorilor săi, implementând mereu cele mai noi tehnologii, aşa cum este şi Digipass-ul, pentru o mai bună protecţie a clienţilor, în faţa metodelor din ce în ce mai sofisticate ale celor care atentează la bănuţul tău.

Şi cum tot vorbea băiatul de la banca tot felul de chestii bancare, iar eu mă făceam că-l ascult cu atenţie, am aflat că noul card Visa vine şi cu o facilitate nouă, menită să ne uşureze viaţa atunci când facem cumpărături: Visa payWave.

Ce înseamnă Visa payWave: te uiţi tu frumos la Campionatul Mondial de Fotbal şi îţi dai seama, dintr-o dată, că ai rămas fără acel lichid necesat vizionării unei astfel de întreceri sportive. Merge fotbalul fără bere? Nu merge! Parcă nici Messi nu mai driblează la fel de bine atunci când nu ai bere, aşa că te îmbraci şi dai o fugă până la cel mai apropiat magazin care are sigla Visa payWave. Acolo nu mai eşti nevoit să introduci cardul în POS, după care să validezi tranzacţia cu PIN, pentru cumpărături mai mici de o sută de lei. Vânturi cardul pe lângă aparat şi poţi pleca mai repede acasă, pentru a nu pierde vreun gol.

Asta este partea bună a lucrurilor, însă urmează şi cea mai puţin plăcută, pentru că nimic nu este perfect în această lume.

Ei bine, undele astea prin care poţi face plăţile, nu străpung, deocamdată, toate magazinele, doar cele trecute în ofertă şi care sunt destul de puţine.

Unde poţi folosi Visa payWave:

În Carrefour, Real, supermarketul OK!, Diverta, Ikea, Kenvelo, Leonardo, MiniPrix, Takko, Sephora, LukOil, Sensiblu, HelpNet, Inmedio, Relay, Paul, Pizza Hut, KFC şi NordSee.

Mi se pare destul de în regulă această tehnologie şi limita de bani pusă, deoarece pentru nişte cumpărături rapide nici nu ai nevoie de mai mult. În plus, această limita este una adăugată pentru siguranţa clienţilor, în eventualitatea că îţi pierzi cardul sau îţi este furat. În acest fel, cel care vrea să ţi-l unduiască prin magazine, pentru a-şi lua ciocolată, o va putea face doar până într-o sută de lei, nu pentru a cumpăra baxuri întregi de dulciuri, deoarece peste această limita trebuie să introduci codul PIN, exact ca în cazul cumpărăturilor clasice cu cardul.

Share it on:
TwitterFacebook

2 Comments

  1. Am schimbat si eu recent un card Visa la ING si am primit tot VISA PayWave insa eu pe cel dinainte l-am facut special pentru paypal si era simplu Visa Electron. Acum am adaugat cardul cel nou in paypal, l-am validat si am dat sa retrag o suma de bani, dar surpriza! Este deja a doua zi iar cererea mea de retragere este tot in “pending”, in schimb la celalat card in 2 zile deja aveam bani in cont. Este vreo problema la paypal cu noul card VISA PayWave? Multumesc!

    • Salut!

      Asta se intampla absolut de fiecare data cand adaugi un card nou, cand vine vorba despre prima retragere. Indiferent de card, asa procedeaza PayPal.

      Incepand cu urmatoarele retrageri, nu ar mai trebui sa ai probleme, deci nu ai de ce sa-ti faci griji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *