Din cand in cand trebuie sa mai ascultam si ce ne spune inima

Din cand in cand trebuie sa mai ascultam si ce ne spune inima

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Sunt multe situatiile cand inima ne dicteaza actiunile, insa oare este bine sa o ascultam mereu? Sunt destule ocaziile cand nu gandim asa cum trebuie, ci ne lasam purtati de emotii si sentimente, luand deciziile cu inima, doar folosindu-ne creierul.

Uneori, este bine pentru ca procedam asa, fiindca nu traim intr-o lume de piatra, una care sa se bazeze doar pe decizii logice si mai putin pe ceea ce credem noi cu adevarat. Uneori, nu prea este bine, pentru ca daca luam deciziile cu inima, se poate sa suferim mai tarziu, mai ales daca persoana in care ne-am pus increderea, ne tradeaza. Cred ca este bine sa ne acultam inima, in unele situatii, insa, in altele, trebuie sa judecam logic lucrurile.

Si aici, ca si in alte multe cazuri, echilibrul este cel care trebuie sa existe, pentru ca daca este sa cazi intr-o extrema sau alta, nu castigi nimic. Daca judeci mereu lucrurile cu inima, risti sa fii luat drept o persoana mult prea moale, prea sentimentala, iar oamenii vor profita de acest lucru. Traim intr-o jungla, iar in aceasta jungla sunt destule animale care abia asteapta sa gaseasca victime, pentru a se infrupta cu ele. Nu toata lumea este corecta si cinstita, asa cum incercam noi sa fim.

Nu toti oamenii se ghideaza dupa cele mai inalte standarde, punand binele altora inaintea binelui lor. Sunt multi care se gandesc doar la propriile avantaje si deloc la binele altora. Aceste persoane sunt periculoase si vor incerca sa profite oricand de cei pe care ei ii considera naivi. Naivitatea este doar in ochii lor, pentru ca acele persoane care gandesc folosindu-se de inima, nu sunt unele naive, ci unele bune. Bunatatea nu este apreciata in aceasta lume, ea fiind luata in deradere.

Multi rad de bunatate si nu tin seama de ea, pentru ca este considerata o slabiciune. Daca gandesti cu inima si esti o persoana buna, nu inseamna ca esti una slaba, inseamna ca esti asa cum trebuie, doar ca nu trebuie sa-ti arati sentimentele fata de toti oamenii, pentru ca unii pur si simplu nu merita. Nu trebuie sa iti deschizi inima in fata oricui, chiar daca asta simti ca trebuie sa faci, pentru ca unii nu sunt in stare sa aprecieze ceea ce tocmai ai facut si vor rade de gesturile tale, incercand, in acelasi timp, sa profite de ele.

Trebuie sa simtim singuri care sunt persoanele de incredere, cele carora trebuie sa le aratam bunatatea noastra. Nu exista o carte care sa ne invete acest lucru, ci vom invata singuri, din experienta. Cu toate acestea, sunt destule semne care ii tradeaza pe cei care vor sa-si bata joc de sentimentele noastre, fiindca oricat de mult s-ar ascunde, tot nu pot fi niste actori atat de buni pe cat cred ei.

Da, sunt sigur ca trebuie sa ne ascultam inima in destule situatii, insa, in acelasi timp, cred ca trebuie sa fim rezervati in altele. De cele mai multe ori, avem de castigat daca ascultam ceea ce ne spune inima si chiar daca gresim, tot vom ramane cu anumite amintiri frumoase, iar de amintirile rele nici nu ne vom mai aminti, dupa o perioada.

Cel putin asa sper sa se intample in cazul tuturor persoanelor bune, care au ales sa traiasca o viata in care sa nu stie ceea ce inseamna rautatea

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *