Doua calitati necesare ale oamenilor: simplitatea si bunatatea

Doua calitati necesare ale oamenilor simplitatea si bunatatea

Idei afaceri in 2019 si domenii Internet! Business ideas in 2019 and premium domain names!

Oamenii au apreciat mereu simplitatea lucrurilor, fiindca tot ce este simplu, usor, este si pe gustul nostru, al tuturor. Atunci cand exista o rezolvare simpla pentru o problema grea, este de preferat aceasta cale de a termina lucrurile si nu una in care le complicam si mai rau.

Simplitatea sta mana in mana cu faptul ca oamenii nu vor sa se complice, ca vor sa transeze lucrurile de o maniera cat mai rapida si hotarata. Insa una este ceea ce preferam si altul este modul in care rezolvam in realitate lucrurile, fiindca de multe ori ne place sa le complicam mai mult decat ar trebui. Oamenii nu aleg intotdeauna caile si deciziile cele mai bune si cele mai simple, fiindca fara voia noastra sau cu voia noastra, reusim mereu sa complicam treburile mai mult decat ar fi necesar.

Daca avem nevoie sa ajungem intr-un loc pe oras si nu stiam exact unde se afla, putem sa ocolim enorm orasul in cautarea acelui obiectiv. Aici ar fi o complicare asupra careia nu prea avem mult control, insa sunt alte situatii cand chiar noi ne complicam viata. De exemplu, atunci cand alegem minciuna in locul adevarului. De cele mai multe ori, adevarul iese la suprafata si noi nu vom face altceva in afara de a ne complica existenta si mai mult decat era pana atunci. Sau alt exemplu, atunci cand trebuie sa plecam urgent undeva si incepem sa tragem de timp cu tot felul de lucruri neimportante, pe care le-am putea rezolva mult mai simplu daca nu ne-am complica existenta.

Simplitatea aduce odata cu ea si satisfactia realizarii unei fapte asa cum trebuie, fara prea mari batai de cap. Nu doresc sa spun ca in absolut toate cazurile simplitatea este de preferat, insa in cele mai multe da. Si daca este sa ne referim la simplitatea morala, in sensul frumos al ei, ea apartine oamenilor buni, oamenilor aplecati inspre a le face surprize placute celorlalte persoane de pe langa ei.

Bunatatea oamenilor a fost mereu ceva cautat si ceva greu de gasit, pentru ca ne place sa ne consideram cu totii niste oameni buni, insa realitatea vine si ne contrazice de fiecare data, mai ales daca nu transpunem in practica ceea ce dorim sa aratam ca suntem. Bunatatea vine din interiorul nostru si este ceva natural, ceva simplu, nu este un lucru fortat sau facut din obligatie.

Bunatatea apare ca o intamplare fireasca, nu ca o obligatie civila. Bunatatea oamenilor si simplitatea de care dau dovada in relatiile cu alte persoane, este cea care ii face pe acestia mai frumosi si mai de preferat fata de cei care se gandesc tot timpul numai la ei, nu si la ceilalti din jurul lor. Nu toti putem sa fim buni, pentru ca bunatatea diferea de la om la om, insa macar putem incerca sa facem lucruri bune. Daca astazi facem un lucru bun, maine facem alt lucru bun si tot asa, pana la urma ni se vor parea niste obiceiuri normale, unele care ne vor intra in reflex si care ne vor coordona modul nostru de a trai si de a gandi.

Trebuie doar sa dorim acest lucru si de maine putem sa fim un pic mai buni decat suntem azi. Sper sa fiti cu totii niste persoane bune si de o simplitate placuta si pozitiva, care incearca mereu sa realizeze numai lucru asa cum trebuie, nu asa cum suntem obligati cateodata de societatea in care traim. Bunatatea, dupa cum am mai spus, vine din suflet, nu din sunet. Zgomotul este doar zgomot si pana la urma tot ceea ce ramane este doar fapta pe care am realizat-o.

Simplitatea si bunatatea sunt niste lucruri excelente, atat timp cat ni le dorim si noi.

Da-i share pe:
TwitterFacebookGoogle+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *