Doua filme bune

1. Magic in the Moonlight – Magie in lumina lunii (2014)

Idei afaceri si domenii Internet premium! Business ideas and premium domain names!

Magic in the Moonlight este un film care iti umple sufletul de bucurie. Asta pentru ca are absolut toate ingredientele unui film bun: un regizor de nota zece, in persoana lui Woody Allen; un Colin Firth care interpreteaza fara greseala; o Emma Stone care se ridica si ea la nivelul mai experimentatilor sai colegi.

In plus, “Magie in lumina lunii” contine muzica buna a timpurilor de demult, care se potriveste perfect cu atmosfera aceea de dragoste, romantism, a Frantei.

Toate acele replici destepte, uneori pline de sarcasm, alteori incarcate cu sentimente de iubire, te fac sa savurezi fiecare particica a acestui film si sa nu vrei sa clipesti, de teama de a nu pierde vreun pic din magia lui.

Stanley (Colin Firth) este genul de barbat care doreste sa lase impresia ca-i mereu stapan pe situatie, ca deciziile lui sunt intotdeauna logice, ca are suficienta experienta in orice domeniu si ca vorbele sale bine ticluite sunt litera de lege, avand dreptul de a le folosi atat pentru a produce deranj, in marea majoritate a situatiilor, cat si pentru a complimenta, atunci cand considera el ca este cazul.

Aceasta rigurozitate excesiva l-a facut sa uite cum este sa traiesti cu adevarat, sa te bucuri de viata, asta pana cand a intalnit-o pe Sophie (Emma Stone).

Sophie nu are experienta lui de viata, fiind mult mai tanara decat el, insa tocmai prin inocenta, timiditatea si istetimea de care da dovada, modul direct de a vorbi, reuseste sa-l faca sa vada lumea altfel, sa-l cucereasca. Sophie este o adevarata gura de oxigen pentru Stanley, doar ca el se afla in continuare undeva prea sus pentru a ajunge la ea, acolo unde aerul este mult prea rarefiat.

Magic in the Moonlight este un film linistitor, pe care ti-l vei aminti mult timp dupa ce l-ai vizionat.

Magic in the Moonlight Magie in lumina lunii

2. Nebraska (2013)

Nebraska este un film alb-negru, plin de culoare.

Nu beneficiaza nici de ceea ce intelegem noi astazi prin “efecte speciale”, nici nu este 3D, insa are suflet.

Nebraska este despre tatal care crede cu o incapatanare iesita din comun in sansa sa de a repara erorile trecutului si a-si ajuta copiii inainte de a fi prea tarziu, precum si despre fiul pe care si l-ar dori orice parinte, care nu sta sa judece greselile celui care l-a crescut, ci prefera sa-l sprijine in tot ceea ce doreste sa realizeze, stiind ca timpul poate sa-i desparta oricand. Nu logica este cea care primeaza in acest film, atunci cand sunt luate anumite decizii, ci dragostea copilului fata de tatal sau si invers. Copilul vrea sa-si vada batranul si bolnavul tata fericit, iar tatal doreste sa-si vada copiii bine.

Toata aceasta situatie dramatica, plina de emotii, este indulcita cu umor de buna calitate. Pe langa umor, poti vedea si cum oamenii se transforma in bestii, atunci cand este vorba de bani multi.

Nebraska este un film superb, care are darul de a-ti pune un zambet pe fata, asa ca daca inca nu l-ati vazut, vi-l recomand cu placere.

Nebraska

Share it on:
TwitterFacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *